U Šibeniku

Croatian Travel Festival okuplja zaljubljenike u putovanja u Šibeniku

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Treći vikend u svibnju donosi nam treće izdanje Croatian Travel Festivala. Festival organizira Hrvatski klub putnika, a održava se od 15. do 18. svibnja u Šibeniku.

Predavanja će i ove kao i tijekom održavanja festivala u prethodne dvije godine, održati poznati hrvatski putopisci koji će sa zainteresiranom publikom podijeliti svoja iskustva prikupljena na putovanjima diljem svijeta.

Pogledaj i ovo PR Kings of Convenience Kings of Convenience za kraj ljeta na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku!

Tomislav Perko bez kune u džepu obišao cijeli svijet!

Svoje zanimljive i neobične putopisne priče na festivalu će ispričati: Goran Jović, Vedran Vidak, Rozeta Bogeljić, Goran Subašić – Veliki Gogo, Siniša Glogoški, Nenad Vlahović, Hrvoje Jurić, Mislav Mironović, Željan Rakela, Leo Lemešić, Uroš Krčadinac, Nikolina Dodig te već „stari“, svima poznati putopisci i gosti predavači na festivalu – Jasen Boko i Boris Veličan. Ove godine po prvi put stiže i Tomislav Perko koji će u okviru festivala promovirati i svoj „putopisni prvijenac“, knjigu „1000 dana proljeća“.

Uz predavanja festival nudi i mnoštvo popratnih događanja, koja imaju edukativan karakter, ali i dobru zabavu uz bogat glazbeni program u klubu Azimut. Posjetitelji će na predavanju Ive Soldo saznati kakva ih iskustva čekaju ukoliko se odluče studirati u inozemstvu, a moći će sudjelovati i na radionici fotografije ili na radionici volontiranja koju će održati volonteri „Kolajne ljubavi“.

Već tradicionalno, festival ima i humanitarnu notu koja se provodi kroz projekt „Involve me and I’ll understand“. Za simboličan iznos moći će se kupiti jedna od izloženih putopisnih fotografija i na taj način pomoći nekome od potrebitih.

Posebnost ovogodišnjeg izdanja festivala je organizacija prve svečane dodjele „Nagrade Dijana Klarić“. Za nagradu koja je ustanovljena u spomen na mladu šibensku putnicu izboriti će se pobjednici natječaja na kojeg se prijavilo više od 150 kandidata u pet kategorija: najbolji putopis,najbolja fotografija, najbolji video, najbolji putopisni projekt i putnik/putnica godine. Nagrada će se dodijeliti 17.svibnja u HNK Šibenik.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene