Filmsku će večer u glavnom programu dugometražnog igranog filma u četvrtak 23. listopada otvoriti danski Veliki bucanj redatelja Sørena Ballea


Filmsku će večer ZFF-a u glavnom programu  dugometražnog igranog filma u četvrtak 23. listopada otvoriti danski Veliki bucanj redatelja Sørena Ballea čiji je „izaslanik“ na festivalu glavni glumac Henrik Birch. Film nazvan po neobičnoj ribi – bucnju, govori o promjenama u regulaciji ribolova uvjetovanima, pored ostalog, globalnom ekonomskom krizom, no prije svega o ljubavi dvoje ljudi iz naoko različitih svjetova.

Hrvatskoj premijeri filma Itsi Bitsi prisustovao i danski kraljevski par

Vezani članci Slika nije dostupna Objavljeni pobjednici 12. Zagreb Film Festivala! Slika nije dostupna Hrvatskoj premijeri filma Itsi Bitsi prisustovao i danski kraljevski par

Prije njega će izvan konkurencije biti prikazan ovogodišnji dobitnik Oscara za najbolji kratki film, dirljiva danska priča o prijateljstvu bolesnog dječaka i bolničkog vratara koji mu dane krati pričom o magičnom svijetu sreće, Heliju. Istoimeni film predstavit će redatelj Anders Walter Hansen i producent Tivi Magnusson koji će u četvrtak, u Zagrebačkom plesnom centru, sudjelovati i na panelu Danes Go South posvećenom hrvatsko-danskoj filmskoj suradnji.

Kratki islandsko-danski Ártún Guðmundura Arnara Guðmundssona o dječacima koji žude za prvim poljupcem, bit će uvod u film u kojem su glavni glumci također djeca, Laku noć mamice. Ovaj debi filmskog dvojca Veronike Franz i Severina Fiala nastao u produkciji poznatoga Ulricha Seidla smješta radnju u osamljenu kuću na jezeru, a likovi su braća koji svoju majku nakon plastične operacije ne prepoznaju, i negiraju.

Sve informacije o festivalskom programu možete pronaći na službenim stranicama www.zff.hr.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook