Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U potpuno novom glazbenom izričaju, ali ponovno sa prepoznatljivim zvukom tambure, Cecilija, sa zadovoljstvom predstavlja novu pjesmu i spot 'Slavonija lijepa'.


Jedna od najuspješnijih žena u svijetu tamburaške glazbe Cecilija, čiji je aktualni album 'Maska' i dalje najprodavaniji nosač zvuka tamburaških pjesama, modernom interpretacijom nastavlja popularizirati tradicijske zvuke te ih spaja sa popularnom glazbom. Na takav način Cecilija glazbeno dopire do sve više mladih ljudi, i motivira ih da zavole tradicijska glazbala i zvuk.

Vezani članci Kiša potopila Požegu i okolicu VIDEO Bujica nosila sve pred sobom: "Izgledalo je kao da idu tri rijeke... Sve je uništeno." Županica objavila koliko je objekata oštećeno Predsjednik RH Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić u Požegi - 6 Predsjednik Milanović opet udario po Jandrokoviću: "On je Plenkovićev batler, ukrao je dokument koji sam poslao Saboru"

U potpuno novom glazbenom izričaju, ali ponovno sa prepoznatljivim zvukom tambure, Cecilija i Hit Records, sa zadovoljstvom predstavljaju novu pjesmu i spot 'Slavonija lijepa'.

Istodobno, Cecilija najavljuje nove, još interesantnije pjesme i suradnju, uz napomenu 'očekujte neočekivano već na ovogodišnjim Zlatnim žicama Slavonije Aurea Festu u Požegi', gdje će premijerno izvesti svoj novi singl 'Slavonija lijepa'. 

Pročitajte i što je seksi Hrvatica poručila muškarcima dok je kuhala.

Pjesma koju autorski potpisuje provjereni dvoja Dušan Bačić zaslužan za glazbu i tekst, te Bojan Dragojević kao autor aranžmana i glazbeni producent, nastala je kao reakcija na jednu od najaktualnijih tema današnjice u regiji, iseljavanje. Upravo se ovom pjesmom Cecilija sa sjetom osvrnula na potrebu da se zbog neimaštine odlazi u bijeli svijet, 'Svi svjedočimo da gotovo nema dana u medijima da ne čujemo i ne zbrajamo ljude koji odlaze, i u meni se javila potreba da poručim kroz pjesmu, ne idite 'van' dok sve mogućnosti ne iscrpite.'
'Nisam znala kako bi prenjela svoju emociju pomiješanu sa žalosti, tugom i ljutnjom osim kroz pjesmu. I tako je nastala ova predivna pjesma, koja kaže: „Koliko je suza kanulo na zemlju moju dragu, na sliku našu staru?! ili „Da li ću se ikad vratiti u kuću našu staru, da sretnem te na pragu“.'

Novu pjesmu prati i video broj snimljen pod redateljskom palicom Maria Šuline, a cijeli je spot spoj tradicionalnog i modernog.

'Nadam se kako ću sa ovom prije svega ljubavnom pjesmom 'Slavonija lijepa' doprijeti do svih koji vole svoj dom, obitelj, prijatelje i sve one koji su se našli u situaciji da su zbog egzistencijalnih problema ostavljeni ili ostavljaju, i uspjeti na njih prenijeti moju emociju, da ljubav trebamo čuvati kao da je od zlata. Nadam se da će se uz ovu pjesmu, na neki način utješiti, a od srca se nadam kako će se nešto uskoro i u društvu promijeniti.'