Bravo

Brkati studeni u Štamparu podržali rukometaši Domagoj Pavlović i Stipe Mandalinić

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Projekt se u Hrvatskoj održava posljednjih nekoliko godina u sklopu svjetske kampanje Movember.

Hrvatski rukometni reprezentativci Domagoj Pavlović i Stipe Mandalinić predvode brojne hrvatske muškarce koji su podržali Brkati studeni. Projekt se u Hrvatskoj održava posljednjih nekoliko godina u sklopu svjetske kampanje Movember. Cilj ove kampanje je podizanje svijesti o problemu karcinoma prostate i depresije kod muškaraca. U sklopu Brkatog studenog u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar ugledni hrvatski endokrinolozi, onkolozi i seksolozi održali su dosada tri predavanja Od biopsije sjemenika do ljudskog embrija, Taj fantastični testosteron i Biti muškarac ili biti žen. Zadnje predavanje Brkato Sljeme održat će se idući tjedan i označit će finale ovogodišnje akcije.

Pogledaj i ovo showbuzz Pogledajte video Nevenka Bečić: 'Na muškarcu prvo vidim oči, a ne njegove brkove!'

Ovaj projekt u Hrvatskoj promoviraju brojni pojedinci i grupacije među kojima su studenti medicine, predstavnici farmaceutskih tvrtki te mnogi drugi, a dosada su značajan doprinos dali i Kanađani - hokejaši koji igraju u KHL Medveščak.
Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar uključila se u obilježavanje Brkatog studenog na sebi svojstven način. Predavanja su podržali brojni hrvatski medicinari među kojima su prof.dr.sc. Hrvoje Tiljak, dr.med., specijalist obiteljske medicine, prof.dr.sc. Mirjana Kujundžić Tiljak, dr.med., specijalist socijalne medicine i organizacije zdravstvene zaštite, v.d. ravnatelj Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar" Medicinskog fakutleta Sveučilišta u Zagreb, prof.dr.sc. Aida Mujkić, dr. med., specijalist pedijatar, pročelnica Katedre za socijalnu medicinu i organizaciju zdravstvene zaštite Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, doc.dr.sc. Milan Milošević, dr. med., specijalist medicine rada i sporta, dr.sc. Miroslav Hanževački, dr. med. specijalist obiteljske medicine, ravnatelj Doma zdavlja Zagreb -Zapad i drugi.

Predavanja na Štamparu nisu propustili ni posebni savjetnik Predsjednice RH za zdravstvo i sport Tomislav Madžar, glazbenik Ronald Braus, bivši saborski zastupnik Josip Bilaver te brojni sportaši.

Prvi i najvidljviji znak sudjelovanja u Brkatom studenom je puštanje brkova pa su svi medicinari muškog roda pozvani da se priključe obilježavanju ovog mjeseca. Grupa mladih ljudi iz Adelaida 1999. pokrenula je ovu hvalevrijednu inicijativu, koja se danas pod nazivom Movember obilježava diljem cijelog svijeta.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene