Valentino Bošković
Valentino Bošković Foto: PR

Branko Dragičević i Josip Radić djeluju već godinama pod imenom Valentino Bošković, a ovaj sjajni duo objavio je svoj treći album.


Prvi brački astronaut iz 17. stoljeća, Valentino Bošković, predstavlja treći album pod nazivom „Velika Praska“ i nove zapise sa svoje svemirske odiseje.

Vezani članci Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli objavili album prvijenac: "Stvarno vjerujemo od početka u ovaj album" Ivan Vranković Ive Samozatajni kantautor objavio novi album zamišljen kao akustična ljubavna priča potaknuta vlastitim iskustvima

Nakon začudnih, ali hvaljenih „VSSR-a“ i „Marsovske Listine“ te kompilacije „Vodič kroz galaksiju za redikule“, album Velika Praska sniman je od 2018. do danas, u dvije različite kuće uz dvije različite rijeke, Mrežnicu i Kupu. Sve su snimili i smislili Branko Dragičević i Josip Radić, uz suradnju sa Sašom Antićem i TBF-om na pjesmi „Adio Trafikonte“ koja zatvara album. Velika Praska je besplatna, kao i cijeli Svemir.

„Velika Praska je žena od Velikog Praska i da nije bilo nje, ne bi bilo ni Svemira, ni nas ni ovog albuma!“, odlučni su Branko i Josip dodajući kako za što bolji doživljaj slušanja prethodno treba „izist Prasku“.

Izlazak albuma prati i novi, dosad neobjavljeni singl „Blojska Rapsodija“. Priča je to o avanturama iz samostana u pustinji Blaca te jednom teleskopu koji ne služi isključivo za gledanje u zvizde.

Uz Bandcamp i digitalne servise, "Velika Praska" će uskoro biti dostupna i na vinilu, u izdanju Mudrog Brka.

Nasred ulice strastveno ljubila 27 godina mlađeg gondolijera: Napali ju da mu može biti mama, a ona im je spremno odgovorila