Outlook festival (FOTO: PR)
Outlook festival (FOTO: PR)

11. Outlook Festival nastavit će se na tvrđavi Punta Christo od 6. do 9. rujna.


Najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture vraća se 11. put na hrvatsku obalu, točnije na tvrđavu Punta Christo pored Pule, koja će ugostiti najznačajnija imena iz svijeta grime, dubstep, reggae, hip-hop, dub i garage glazbe. Kao i svake godine Outlook će biti otvoren spektakularnim koncertom u dvije tisuće godina staroj pulskoj Areni.

Vezani članci PR Drugi val imena Outlook festivala predvode Mala&The Outlook Orchestra, Kabaka Pyramid, Flava D i DJ Zinc Outlook Festival (Foto: PR) Objavljen program šest najvećih pozornica 11. Outlook festivala

U novo desetljeće Outlook Festivala uvest će nas tako Sir David “RAM JAM” Rodigan MBE koji će zajedno s 20-članim Outlook Orkestrom izvesti glazbu koja je obilježila 40 godina karijere ovog legendarnog radijskog voditelja. Očekuje nas i uvijek magični britanski producent Bonobo te mladi i zapaženi hip-hop/soul duo Children of Zeus.

U srijedu, 5. rujna 2018., pulski amfiteatar bit će domaćin Bonobu - maestru ambijentalne glazbe koji će uživo izvesti njegov posljednji i cijenjeni album “Migration”, njegov najozbiljniji i najzahtjevniji album do sada. Serija rasprodanih koncerata na zadnjoj turneji podigla su Bonobov status u sami vrh elektroničke elite. Zamaglivanjem granica između trip-hopa, popa i plesne glazbe sa snažnim utjecajem simfonijske glazbe, album “Migration” još je jedan dokaz Bonobovog uspješnog balansiranja između žanrova koje usavršava zadnjih 15 godina. Bonobo je u estetici svoje glazbe vođen emocionalno nabijenim kinematografskim trenucima, svoje blažene ritmove spaja sa zasićenim žičanim instrumentima i bubnjevima pod jazz utjecajem. Bonobov univerzalni glazbeni jezik i atmosfera koju stvara bit će savršena glazbena podloga za početak još jednog Outlook Festivala.

Outlook festival (FOTO: PR)
Outlook festival (FOTO: PR)

Za koncert otvorenja jedinstvena glazbena ličnost David 'Ram Jam' Rodigan udružio je snage s Outlook Orkestrom kako bi obilježio četrdeset godina karijere kao kustos, radijski voditelj i DJ. David Rodigan možda je i najveći znalac bass glazbe koji pomno prati njen razvoj od prvih ska i rocksteady uspješnica pa sve do današnjeg dancehall i jungle zvuka. Dugogodišnji član Outlook obitelji, Rodigan se udružio s moćnim orkestrom kako bi predstavio spektar starih i novih pjesama koje su bile značajne za festival, ali za sam razvoj soundsystem kulture. Nakon rasprodanih koncerata Outlook Orkestra u Bristolu i Londonu, Rodigan će Orkestru dodati svoj jedinstveni pečat, a pridružit će mu se još niz gostiju koji će biti uskoro objavljeni. Povrh ovih velikih imena na velebnu pozornicu Arene popet će se mladi i zapaženi hip-hop/soul duo Children of Zeus koji stižu iz Manchestera.