Album tjedna

Bombay Bicycle Club – 'So Long, See You Tomorrow'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Tradicionalne žanrovske podjele u popularnoj glazbi sve više zapinju na neopredjeljenim bendovima poput Bombay Bicycle Cluba.

Londonski kvartet Bombay Bicycle Club koji jednako vješto barata rokerskim instrumentarijem i samplerima dosad se nekako moglo smjestiti ispod odrednica indietronica i folktronica, ali one jedva pokrivaju novi studijski projekt 'So Long, See You Tomorrow'.

Pogledaj i ovo showbuzz Poslušaj! ALBUM TJEDNA ima Tensnake - 'GLOW'

Templesov 'Sun Structures' proglašen albumom tjedna

U četvrti album, Bombay Bicycle Club je ugradio raznolike utjecaje koje je frontmen Jack Steadman pokupio na putovanjima po Indiji i Japanu, a pojačana je i prisutnost keltskog zvuka koji barem za gitarista Jamiea MacColla znači dugu obiteljsku tradiciju.

Jamiev djed Evan napisao je legendarnu pjesmu 'Dirty Old Town', a njegova teta Kirsty otpjevala je 'Fairytale Of New York' u duetu sa Shaneom McGowannom. Nakon albuma 'So Long, See You Tomorrow', spretno dovedenog na vrh UK charta, Jamie bi sa svojom ekipom mogao dobaciti dalje nego ijedan MacColl prije njega.

Ovo je najambicioznije, a kako se pokazalo već s najavnim singlovima 'Carry Me' i 'Luna', i najkomunikativnije izdanje 'bombajskih biciklista'.

U 10 pjesama ima i zanimljivih eksperimenata, no oni definitivno nisu u prvom planu. Od uvodne 'Overdone' do šestominutne naslovne teme ostavljene za kraj, cijeli album  'So Long, See You Tomorrow' otkriva sliku benda u punoj snazi bez kojeg koji se teško može popunjavati aktualna Brit-pop-rock križaljka. Biciklisti su stigli nadomak cilja!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene