MENTALNI TRENING BUDI IZ ZIMSKOG SNA

Bojana Gregorić, Barbara Nola i sportaši usvojili alate za motivaciju

Aktivna Hrvatska - Mentalni trening (Foto: PR) - 6 Aktivna Hrvatska - Mentalni trening (Foto: PR) - 6 PR 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Aktivna Hrvatska - Mentalni trening (Foto: PR) - 7 Aktivna Hrvatska - Mentalni trening (Foto: PR) - 6 Aktivna Hrvatska - Mentalni trening (Foto: PR) - 5 Aktivna Hrvatska - Mentalni trening (Foto: PR) - 4 Aktivna Hrvatska - Mentalni trening (Foto: PR) - 3 Aktivna Hrvatska - Mentalni trening (Foto: PR) - 2 +0 Aktivna Hrvatska - Mentalni trening (Foto: PR) - 1 Galerija

Više od stotinu sudionika prvog ovogodišnjeg događaja Aktivne Hrvatske s velikim je zanimanjem usvajalo savjete koji će im u narednim danima i tjednima pomoći poboljšati kvalitetu života.

Iako je siječanj uobičajeno jedan od najdepresivnijih mjeseci u godini u Europi, sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska predstavlja alate kojima ćemo poboljšati motivaciju i aktivirati se u svim životnim područjima. Više od stotinu sudionika prvog ovogodišnjeg događaja Aktivne Hrvatske, koji se održao u hotelu Westin, s velikim je zanimanjem usvajalo savjete koji će im u narednim danima i tjednima pomoći poboljšati kvalitetu života. Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Pogledaj i ovo Bojana Gregorić Vejzović "Između dva doktora" Znate li tko je ova preslatka djevojčica? Često ju gledamo na malim ekranima, a sada je otkrila i tko su joj bitne figure s fotografije!

Psiholozi Ana Kotzmuth i Igor Čerenšek dosad su uglavnom radili s vrhunskim sportašima kojima su prenosili alate i znanja koji su mnogima bili prekretnica u karijeri. U 2018. godini pažnju ćemo posvetiti motivaciji i fokusu, a ovo su neki od savjeta s prvog Mentalnog treninga:

1. Ne započinjite promjenu s Novom godinom i ponedjeljkom, nego onda kad ste spremni - promjena može biti stresna, stoga se za nju trebate dobro pripremati.

2. Postavljajte ciljeve koji su pametni - ciljevi će vas motivirati samo ako su specifični, mjerljivi, dohvatljivi, osobno važni i vremenski ograničeni.

3. Malim koracima ostvarujte velike ciljeve - iako je cilj važan, važniji su nam ciljevi koji vode do ostvarenja, stoga napravite dobar plan za svoj cilj.

4. Mislite o onome što želite, a ne o onome što ne želite - svojim mislima kontroliramo emocije i u teškim trenucima pomoći će vam da si pružite podršku i ohrabrenje kroz pozitivan samogovor.

5. Zauzmite pobjednički stav - pobjednik stoji kao pobjednik i lako ga je prepoznati po visoko uzdignutim rukama, zauzmite pobjednički stav i onda kad se ne osjećate tako.

Aktivna Hrvatska - Mentalni trening (Foto: PR) - 7 Aktivna Hrvatska - Mentalni trening (Foto: PR) - 7 Foto: PR

"U današnje vrijeme kronične nezarazne bolesti postaju sve veći javnozdravstveni izazov. Od najranije dobi pokušavamo utjecati na usvajanje zdravih životnih navika, time očuvati zdravlje mladih generacija i spriječiti nastanak bolesti. U odrasloj dobi nije jednostavno promijeniti ustaljeno ponašanje, a za promjenu je motivacija vrlo važan čimbenik. Važno je ulagati osim u tjelesno i u mentalno zdravlje!" izjavila je dr. Iva Pejnović-Franelić iz Hrvatske liječničke komore.

Mentalni trening odradile su glumice Bojana Gregorić Vejzović, Barbara Nola i Nela Kocsis, voditeljica i ambasadorica projekta Darija Mikulandra Žanetić, vaterpolist HAVK-a Mladost Andrija Bašić, MMA borac Luka Ćurković i brojni drugi.

“Uz samo vježbanje, mentalni dio treninga je itekako bitan. Drago mi je da smo novu sezonu projekta oplemenili upravo ovim dijelom. Sudeći po prvom treningu i interesu za njega, ljudi su željni pozitivnih promjena u svakodnevnom životu!“ izjavio je doc.dr.sc. Tomislav Madžar, stručni suradnik projekta.

Idući trening Aktivne Hrvatske održava se u Donjoj Stubici u subotu, 3. veljače, u 11 sati u Sportskoj dvorani. Tim Kineziološkog fakulteta u Zagrebu predstavit će trening vlastitom težinom kojem mogu pristupiti svi, bez obzira na razinu tjelesne spremnosti. Uz sam trening, kineziolozi Biotreninga, liječnici Hrvatske liječničke komore i nutricionisti Definicije hrane savjetima će i edukacijom predstaviti sveobuhvatan plan zdravog i aktivnog života. Sve sudionike Mentalnog treninga u Zagrebu partneri projekta razveslili su prigodnim poklonima. Isto tako, sve vježbače na idućem treningu očekuju majice za trening, NIVEA daruje poklon za njegu tijela, Mivela – vodu Vašeg srca, najbolji sportaš u gradu - Decathlon priprema iznenađenje. Merkur osiguranje priprema zdravi Merkur smoothie nakon treninga. Partner projekta je Falkensteiner hotel&spa Iadera.

Aktivna Hrvatska - Mentalni trening (Foto: PR) - 5 Aktivna Hrvatska - Mentalni trening (Foto: PR) - 5 Foto: PR

Vježbajte s nama diljem Hrvatske. Sve informacije i prijave: www.aktivnahrvatska.hr

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene