Turneja po Americi

'Bilo je veličanstveno, nisam znao da je ovako lijepa hrvatska glazba!'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Klapa je imala nevjerojatnu turneju po Americi o kojoj se još priča!

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo Andrea Šušnjara (FOTO: Instagram) spremna za Ameriku Hoće li pasti 'Faca' iz Seksa i grada? Šušnjara ushićena zbog odlaska: "Možda se sretnemo tamo"

Klapa Cambi (Kaštel Kambelovac) postala je i prva hrvatska klapa koja je prije tri tjedna krenula na samostalnu američku koncertnu turneju, a prošli tjedan nakon posljednjeg održanog koncerta u Chicagu, članovi klape su se vratili iz Amerike kao pobjednici.

>>'Bilo je veličanstveno, nisam znao da je ovako lijepa hrvatska glazba!'

Vodeći se za stihovima svoje pjesme 'Do pobjede' članovi klape ova dva tjedna imali su zaista veliki zadatak pred sobom - na najljepši mogući način promovirati klapsku glazbu, ali i američku publiku upoznati sa našom jedinstvenom klapskom pismom.

Zadatak je bio teži jer su itekako trebali opravdati ulazak u koncertne dvorane u kojima su nastupale i najveće svjetske zvijede.

Koncertom u New Yorku spoj klape i tamburice razgalio je publiku prepunu emocija. Među publikom su bili i mnogobrojni uvaženi gosti iz cijelog svijeta koji su ne krijući zadovoljstvo pratili nastup klape Cambi. Tako su iz prvih redova s vidnim oduševljenjem i ponosom nastup pratili i hrvatski ambasador pri UN-u u New Yorku, Ranko Vilović, direktor UNESCO-va ureda u New Yorku, Phillipe Kridelka te diplomati susjednih zemalja.

'Bilo je veličanstveno, nisam znao da je ovako lijepa hrvatska glazba. Ne čudi me što su diplomacija UN-a i posjetitielji koncerta zadivljeni nastupom klape Cambi, ali danas mi je jasno zašto je UNESCO zaštitio kao svoju svjetsku baštinu klapsko pjevanje', komentirao je direktor UNESCO-va ureda u New Yorku Phillipe Kridelka.

Klapa svoju turneju nastavlja u Rijeci na Valentinovo, a dan kasnije nastupa u Koprivnici zajedno sa Tomislavom Bralićem i klapom Intrade te klapom Maslina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene