Široke ulice

Dečki poručuju: Sve je u redu, mama, baš kao svakoga dana'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Rodio se novi hrvatski rock bend - poslušajte ih!

Početkom ljeta 2012. godine, nakon što je shvatio da se njegovi tekstovi počinju gomilati, mladi gitarist i tekstopisac Borna Ocvirk pomislio je kako je krajnje vrijeme da ti tekstovi dobiju svoj zvuk i glas. Uz prijatelja Filipa Komadinu koji je pristao njegove tekstove opjevati, došao je na ideju osnivanja benda.

Pogledaj i ovo showbuzz Mlade nade Široke ulice imaju novi hit - Sviraj rani rock'n'roll!

Nije im dugo trebalo da pronađu ostatak današnje postave, pa su im se tako do početka jeseni pridružili bubnjar Marko Balenović i basist  Ivan Cottiero.

Svoju prvu zajedničku probu imali su 23. rujna iste godine, datum koji ćemo pamtiti kao rođenje novog hrvatskog rock benda – Širokih ulica.

Prošetao s kopitima po zagrebačkoj špici!

Samo par mjeseci trebalo je ovom neobičnom spoju mladih glazbenika da uvježbaju desetak autorskih pjesama s kojima su nastupili u par zagrebačkih klubova.

Danas ova četiri mlada talenta donose svoj prvi službeni singl, pod simboličnim nazivom za početak glazbene karijere, 'Sve je u redu'. Za svoj prvi singl, uz pomoć mladog redatelja Dejana Vranjanina, osmislili su i video spot u kojem možete upoznati ova mlada rock lica.

'Ovo je pjesma o generaciji klinaca iz 90-ih koji su pod okriljem zanosa vatrenih pohrlili u nogometne klubove. Nažalost, danas rijetko koji od njih igra igru s 'velikim momcima'. Napisanu od onog kojeg je vjetar života udaljio od 'vatrenog sna'. Nadam se da će mnogi uz nju sanjati sunčana jutra', opisuje prvi singl frontmen Širokih ulica, Filip Komadina.

'Pjesma 'Sve je u redu' nastala je u jednom danu. Počeo sam je pisati na satu metafizike dok sam slušao diskusiju o 'odrastanju'. Ne postoji neka velika poezija unutar te pjesme, pisana je u humorističnom duhu. Bendu se učinila kao dobar debitantski materijal za upoznavanje s širim auditorijem, i mislimo da smo donijeli dobru odluku', rekao je autor teksta, gitarist i osnivač benda Borna Ocvirk.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene