ZAVODLJIVI VOKALI I GORUĆI STIHOVI

Basecamp objavili EP "In Stone''

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Basecamp dolazi u Tvornicu kulture u subotu 3. prosinca 2016.

Basecamp, sjajni electro/R&B trio, premijerno dolazi u Tvornicu kulture u subotu 3. prosinca 2016. nakon friško objavljenog EP-a “In Stone”. Trojac iz Nashvillea koji se poigrava sa žanrovima objavio je EP “In Stone” koji se nastavlja na prijašnje izdanje. Sve savršeno pokazuje njihov potpisni zvuk, a to je lo-fi elektronička glazba u kombinaciji s R&B-om. Novi EP sastoji se od sjajno produciranih pjesama koje uklapaju zavodljive vokale i goruće stihove u njihovu kombinaciju žanrova i vodi slušatelje na putovanje kroz drastične promjene tempa, dok je istovremeno postignuta kohezija.

Basecamp - “In Stone”

Basecamp je ujedno dizajnirao i jedinstvenu aplikaciju koja djeluje kao virtualni instrument naziva “Chains”, a omogućuje da korisnici stvore vlastitu glazbu koristeći mješavinu Basecamp zvukova.

Dekonstruirajući tipična žanrovska ograničenja i upotrebljavajući pamtljive melodije podebljane basom i perkusijama, Basecamp se lako poigrava s organskim zvukom i nepredvidljivim i slojevitim promjenama u tempu. Objavom sjajnog istoimenog EP-a iz 2013. Basecamp je zadobio pažnju kritike i publike, a pjesme kao što su “Emmanuel” i “Smoke Filled Lungs” savršeno oslikavaju profinjenu kombinaciju zavodljivih vokala i neodoljivog R&B zvuka.

Basecamp - “Watch My Back”


“Comfort Zone” i “In My Veins” singlovi su koji su najavili novu fazu u Basecamp karijeri i EP “In Stone” koji je nedavno objavljen. Europska turneja prati izlazak novog EP-a, a datumi uključuju svirke u Francuskoj, Irskoj, Danskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Češkoj, Mađarskoj, a na premijerni nastup u regiji i jedini u Hrvatskoj Basecamp dolazi u Tvornicu kulture.

Kao predizvođač nastupit će Nikonar. Nikonar je producentski projekt Marka Vukovića koji izvodi sam na pozornici. Glazba je klasična postmodernistička nostalgija za dobom u kojem nikad nije ni živio. Puno syntha, puno refrena i malo vremena za razmišljanje. Nikonar ima objavljen jedan EP na kojemu su 4 pjesme snimljene u razmaku od nekoliko dana.

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene