"bolje sutra"

Naš bračno-glazbeni par otkrio nam je kako su proveli karantenu, ali i detalje o petom povratku na posebnu pozornicu

Bang Bang (FOTO: Ljubo Zdjelarević) Bang Bang (FOTO: Ljubo Zdjelarević) 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Bang Bang (FOTO: Ljubo Zdjelarević) Galerija

Bang Bang će ove godine peti put nastupiti na pozornici Zagrebačkog festivala, a sve o pjesmi, ali i privatnom životu u intervjuu za DNEVNIK.hr ispričali su nam Lara i Hrvoje Prskalo.

Nakon niza odličnih singlova, zagrebački bend Bang Bang priziva „Bolje sutra“ u novom istoimenom singlu. Iako smo od Bang Banga navikli na ljubavnu tematiku popraćenu žešćim ritmovima, ovaj put su opjevali društveno političku situaciju i pozabavili se vječitom temom i dilemom – a gdje smo tu mi? Mi su svi članovi društva koji stalno slušaju obećanja i kako Bang Bang kaže u jednom stihu „Kažu da bit će bolje sutra, Obećanjima se radovalo...“.

Pogledaj i ovo Pips, Chips & Videoclips - 1 intervju frontmena pipsa Dubravko Ivaniš Ripper o novom albumu, trapu i etiketama: "Pali mi se crveni alarm i iskače žila ludača kad nas nazivaju legendarnima"

Autor pjesme, Hrvoje Prskalo je objasnio kako su došli na ideju za aktualni singl: “Nismo mi nešto pretjerano društveno angažiran bend, ali s obzirom na to da prošla godina i nije bila nešto inspirativna, inspiraciju sam potražio u dnevnim vijestima. Pjesma ne specificira neku određenu situaciju pa će zato, nažalost, ostati aktualna još narednih desetljeća. S obzirom na to da smo otprije etiketirani kao ‘retro pop’ bend, ovaj put smo se produkcijski približili zvuku 90-ih, vremenu kada smo odrastali i otkrivali glazbu. Uostalom, vrijeme je da devedesete postanu novi retro!”.

Prvu izvedbu na pozornici novog retro stila devedesetih imat ćete priliku vidjeti na Zagrebačkom festivalu na kojem je Bang Bang nastupao već četiri puta.

Ovo je njihov treći singl s nadolazećeg trećeg studijskog albuma, a prati ga i spot snimljen tijekom izazovne pandemije koronavirusa s uspostavljenim strogim produkcijskim protokolima kako bi kompletna ekipa bila sigurna na snimanju. Autori video spota Ljubo Zdjelarević i Raul Brzić surađuju s bendom već 6 godina i ovo im je 12. zajednički uradak. Svi ljubitelja zvuka Bang Banga će sigurno primijetiti kako je ovo nešto potpuno drugačije, ali stilski opet vjerno stilu benda. Za razliku od ljubavnih tema koje su činile glavnu okosnicu albuma “Bez obzira na sve” i “Mol.2”, ekipa iz benda je odlučila ponuditi nešto novo svojoj publici. „Nadamo se da i vi vjerujete u „Bolje sutra“ kao što vjerujemo i mi“, poručuju iz Bang Banga.

Bračno-glazbeni par Hrvoje i Lara Prskalo u intervjuu za Dnevnik.hr ispričali su neke detalje vezane za pjesmu.

Čemu se više veselite kada zaista dođe bolje sutra – odlasku na koncert ili organizaciji vašeg koncerta?

Lara: Veselim se toj slobodi odabira; što ćemo i gdje ćemo prije. Neka samo ovo sve prođe sa što manje posljedica po ekonomiju i ljudsko zdravlje, kako psihičko tako i fizičko pa ćemo se lako odlučiti gdje ćemo i s kim se veseliti. A koncertne aktivnosti ćemo udvostučiti da nadoknadimo i za prošlu godinu!

Tko ili što vas je nadahnulo za glazbenu karijeru i tko ili što je najviše utjecalo na vaš glazbeni život i karijeru?

Hrvoje: Ja sam se intenzivnije počeo baviti glazbom tek sredinom srednjoškolskih dana, što je za današnje pojmove dosta kasno. Kao klinac sam se družio sa starijim dečkima iz kvarta koji su mi otkrivali sve čari rock kulture. Sa bratom i dvojicom prijatelja osnovao sam bend u kojem smo se od samog početka trudili pisati autorske pjesme pa smo tako i hodočastili po koncertima i festivalima u potrazi za znanjem i inspiracijom. Definitivno je rock scena devedesetih, strana, ali i domaća, najviše utjecala na moj glazbeni ukus.

Lara: U glazbi sam od malena. Ona me je uvijek privlačila i mislim da su moji roditelji jako brzo shvatili da će glazba u mom životu imati važnu ulogu. Otac nam je od malena pjevao i svirao gitaru i doma se uvijek vrtila kvalitetna glazba. Ne postoji određen događaj koji je definirao taj moj put, jednostavno sam još kao mala krenula u tom smjeru.

Na koji način ste ostali u kontaktu sa svojom publikom?

Hrvoje: U prvom lockdownu pozabavili smo se obradom pjesme „Superstar“ gdje smo umjesto instrumenata koristili kućne aparate i predmete koji su nam se našli na dohvat ruke. Kad je krenula najezda kućnih koncerata jednostavno smo odlučili da mi nećemo raditi takve stvari jer smo veliki perfekcionisti, a „on line“ koncerti tehnički ne zadovoljavaju naše kriterije. Umjesto takvog načina komunikacije s publikom, mi smo ostali dosljedni našem uobičajenom intervalu objavljivanja singlova i spotova. 

Gdje biste voljeli biti za 10 godina?

Hrvoje: Ako nas je čemu naučila ova 2020. onda je to da ništa ne planiramo, ali volio bih da dvadeset godina benda proslavimo nekim velikim koncertom. Ajde, može i koncertima…

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene