Započela je ljetne turneja nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska, a Ivana Ergić i Luka Stepančić pozdravili su vježbače u Vodicama.


Energija na vrhuncu u prelijepom proljetnom danu obilježila je početak ljetne turneje nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska. Više od stotinu vježbača do posljednjeg su mjesta ispunili Trg hrvatskih mučenika u Vodicama. Atraktivan trening predvodio je mladi tim zagrebačkog Kineziološkog fakulteta. 'Vježbanjem do zdravije Hrvatske' poručio je osobni izaslanik Predsjednice RH Luka Stepančić koji je vježbače pozdravio u društvu bivše Miss Hrvatske Ivane Ergić, koja je pak otkrila kako svakodnevno vježba.

Vezani članci Fani Čapalija, Ivana Ergić (FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Nekad ih je krasila titula Miss Hrvatske, ali i godinama kasnije njih dvije svojom ljepotom ostavljaju bez daha Ivana Ergić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Bila je Miss Hrvatske, no nikada se nije gurala u prvi plan. Progovorila je o životu daleko od reflektora

'Upravo su ovi topli dani idealni za početak aktivnosti. Izađite u prirodu, izaberite najbolju aktivnost za sebe i poslušajte stručnjake koji govore kako ćete bolesti prevenirati vježbajući. Posebno apeliram na mlade, odvojite barem sat vremena dnevno, zaboravite na mobitele i kompjutere, prošećite ili vježbajte, dokazano je da ćete postići bolje rezultate u učenju', izjavio je rukometni reprezentativac Luka Stepančić.

Trening s vlastitim opterećenjem stručnjaci ističu kao najbolji. Optimalnih 50 minuta Vodičani su odradili bez problema. Trenerski tim koji čine Anja Bijelić, Lukrecija Dragić, Marin Ivančić i Ivan Antunović savjetovao je vježbačima što posebno treba pripaziti prilikom vježbanja. Vježbače su ispred grada Vodica pozdravili direktorica Turističke zajednice Anita Franin Pečarica i Toni Mateša, a svoja iskustva s vježbačima podijelila je i mlada košarkašica Josipa Silov.

Ljudsko je tijelo stvoreno za kretanje te mu je potrebna redovita tjelesna aktivnost da bi optimalno funkcioniralo i izbjeglo oboljenja. Aktivnost istovremeno djeluje na tjelesno i mentalno zdravlje, a što je najvažnije nema nikakvih nuspojava i ne košta puno. To je najučinkovitiji i najjeftiniji, a samim time i najbolji lijek.