Antonija Šola vratila se na glazbenu scenu emotivnom baladom u kojoj se i sama pronalazi.

Galerija


Mlada kantautorica i autorica hitova diljem regije Antonija Šola upravo je objavila novu pjesmu pod nazivom „Tvoja“, koja pjeva o onome o čemu na kraju dana svaka žena žudi, a to su ljubav i pripadnost.

Antonija za pjesmu kaže da je nastala u jednom dahu, dok tek možemo nagađati tko je neiscrpna inspiracija njezinih pjesama, kojih je dosad napisala gotovo tristo. I ovaj put potpisuje tekst i glazbu, dok glazbeni aranžman potpisuje Dragan Brnas.

Antonija Šola (FOTO: Martina Cvek i Nenad Bravar)
Antonija Šola (FOTO: Martina Cvek i Nenad Bravar)

Talentirana Antonija pjesme najčešće piše iz vlastitog iskustva pa tako svaki trenutak koristi za pisanje pjesama u kojima otkriva najviše o sebi. I ovog puta zablistala je pod redateljskom palicom Igora Vignjevića u bajkovitoj kristalnoj dvorani, gdje je svojevremeno koncertirao Franz Liszt za cara Ferdinanda te je u njoj car Franz Joseph i slavio rođendan. Pjevačici je bio poseban užitak snimati u tako veličanstvenom prostoru s bogatom poviješću.

Videospot pjesme daje odgovor na pitanje kako pjesma nastaje. Radnja spota predstavlja kreativan proces stvaranja, nadahnuća i mješavine emocija, koja vodi do same izvedbe i ushićenja zbog stvorene pjesme. Tako su faze stvaranja vidljive u Antonijinoj ulozi Djevojke koja gleda "izvana" ono što se događa u nutrini uma i duše vođene nadahnućem u stanje stvaranja, ali predstavlja i svjesnost koja cijelo vrijeme prati izvana "na prozoru duše" ono što se događa "unutra". Povezanost i "kontakt" događa se simbolički u sceni na prozoru kad se ta dva stanja/lika prepoznaju.

Boje i stil haljina u spotu simboliziraju različite osobnosti i faze stvaranja. Tako je crvena zaigrana i sanjarska, crna je pjesnička bol i duboka emocija, zlatna senzualna žena koja dominira, a zelena vladarica svih stanja i vlast nad stvorenim djelom koje i sama izvodi.
Ovom pjesmom Antonija je najavila svoj peti samostalni album u izdanju Croatia Recordsa u kojem ćemo uživati u proljeće 2018., kao i koncertima koji su u pripremi i izvan granica Hrvatske. Osim što neprestano piše za kolege s domaće i regionalne scene, Antonija je ekskluzivno najavila da se u budućnosti vidi i kao producentica.

Antonija Šola (FOTO: Martina Cvek i Nenad Bravar)
Antonija Šola (FOTO: Martina Cvek i Nenad Bravar)