Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predstave možete pogledati svaki utorak u 20 sati od 15.10.2013 do 12.11.2013 u Teatru na Trešnjevci, Park Stara Trešnjevka 1 .


Rock mjuzikl “Antigona-ProcKletstvo roda”, jedan od prvih hrvatskih rock mjuzikla, uspješno je odigrao prvu sezonu u proljeće ove godine. Mladi tim koji se okupio oko ovog projekta pokazao je da se uz veliki trud i volju, ali i s malom količinom sredstava može napraviti veliki spektakl i dao lekciju mnogim razvikanim projektima da se uz rad i želju može puno toga postići.

Vezani članci Božo Vrećo i Đurđa Tedeschi (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Bosanski pjevač stigao na premijeru u sličnoj kreaciji kao i njegova bliska prijateljica Đurđa Tedeschi Arijana Čulina, Karmela Vukov Colić, Nina Kleflin, Sanja Doležal, Salome (Foto: Mare Milin) Sanja, Salome, Arijana i Karmela u zabavnom mjuziklu koji je postigao veliki uspjeh diljem svijeta

Kristijan Šurbek, Mirjana Jagačić i Ružica Gajić osvojili su po dvije ulaznice za mjuzikl Antigona ProckKletsvo Roda, čestitamo!

>> Antigona ProckKletsvo Roda: Ovako to izgleda kad slavni glazbenici rade na mjuziku!


Kvalitetni glasovi amatera, koji su se u zahtjevnim vokalnim dionicama ispreplitali sa instumentima mogli bi posramiti mnoge naše razvikane zvijezde.


Mladi amateri dobili su podršku kolega profesionalaca iz poznatih naših bandova (Parnog Valjka, Zabranjenog pušenja, Massima, Crvene Jabuke itd) koji su se pobrinuli da se po prvi puta u jednom mjuziklu čuju odlične solaže i instrumentalne dionice.

Ono iza čega Medley teatar potpuno stoji je nov pristup glazbi koja ne podilazeći nikome objedinjuje brojne stilove. U mjuziklu su elementi klasike, rocka. modalne tonske građe, zborskog pjevanja te stari grčki napjevi. Medley tetar je postavio zadatak da osuvremeni i na neki način približi težak književni klasik mladima, te su ovaj put krenuli iz početka-od grčke književnosti.

U Grčkoj je bio početak ne samo književnosti nego i glazbene djelatnosti, opera mjuzikl, i opereta, pojam amfiteatra, scene, zbora, glumaca uz instrumentalnu pratnju-sve je proizišlo iz grčke tragedije. Autoru glazbe Trpimiru Jerkoviću bila je želja spojiti klasiku i rock, te uključiti u projekt i mlade ljude sa različitim umjetničkim potencijalom i iskusne glazbenike.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook