Najljepša tradicija

Lado pomiče granice: Najavljuju splitski spektakl

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

LADO pomiče granice kulturoloških događanja i izvornost hrvatskog foklora predstavlja na potpuno novi, umjetničko-kreativni, suvremeni način.

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO priprema novi kulturni spektakl u splitskoj Spaladium Areni. Predstavnici najljepše hrvatske glazbene i plesne tradicije, koncert pod sloganom Čuvajmo naše blago održat će 1. prosinca u 19 sati, a splitska publika po prvi puta uživat će u ovogodišnjem cjelovečernjem programu Ispod duba stoljetnoga.

Pogledaj i ovo Ileana Jurin Bakotić (FOTO: PR) Zamijenila Krešimira Dabu Ileana Jurin Bakotić nova ravnateljica ansambla Lado

Program prikazuje neke od koreografija koje su nagrađivane kako na domaćim, tako i na inozemnim natjecateljskim festivalima, kao i koreografije koje na repertoar Ansambla donose pjesme i plesove Hrvata u Austriji, Mađarskoj te s područja uz rijeku Sutlu. Svojim nastupima koji se sve više održavaju uz spektakularnu, inovativnu produkciju u velikim prostorima poput sportskih arena, LADO pomiče granice kulturoloških događanja i izvornost hrvatskog foklora predstavlja na potpuno novi, umjetničko-kreativni, suvremeni način.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene