Otmjena i sofisticirana

Postoji puno glazbenika koje ova mlada pjevačica cijeni, ali Josipa Lisac ipak joj je nešto posebno

Anna Moor Anna Moor

Ususret Zagrebačkom festivalu Anna Moor raspričala se o pozadini svoje karijere.

Anna Moor na sceni je već godinama, a uskoro će sudjelovati na 66. Zagrebačkom festivalu skupa s brojnim kolegama. Ususret festivalu otkrila nam je pozadinu svoje solo karijere, kakvi su joj planovi za ovu godinu i još ponešto detalja.

Pogledaj i ovo Albina Kako joj stoje? Albina na crveni tepih stigla golog trbuha, ali svi su gledali u hlače koje na njoj nismo navikli vidjeti

Kako je nastao vaš prvi singl i koja je njegova pozadina?

Ovo je moj prvi autorski singl, ali ne i prvi . Pjesma je nastala kao eksperiment i improvizacija. Počela sam se igrati u glazbenom programima na laptopu i snimila glavnu temu. U istome danu "Svjetovi" su dobili tekst i glavnu melodijsku liniju za pjevanje, i tako je nastao demo. Osim improvizacije, našle su se tu i emocije koje su neizbježne u stvaranju i kojima se potrebno apsolutno prepustiti. To se dogodilo i meni.

Sudjelujete na Zagrebačkom festivalu u siječnju, što publika može očekivati?

S obzirom na to da mi je Zagrebački festival jedan od najljepših televizijskih glazbenih događaja, potrudit ću se da publiku uvedem u "Svjetove" i da prodišemo zajedno, otputujemo barem na tri minute.

Tko vam je od kolega glazbenika najveći uzor i zašto? S kim biste voljeli surađivati?

Postoji puno kolega koje iznimno cijenim, ali odmalena je tu nekako lik i djelo Josipe Lisac. Kažem lik i djelo zato što se ne radi samo o pjevanju i glazbenom stvaralaštvu, nego o otmjenosti i sofisticiranosti koje ona unosi u svaki svoj pokret, riječ i ton te mala doza ludosti i to sve skupa ostavlja neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbenoj povijesti. Hvala, Josipa! <3

Objavili ste i videospot za novi singl, koliko ste ga snimali i koji vam je najdraži trenutak sa snimanja?

Za potrebe snimanja spota otišli smo čak do Engleske – prekrasne plaže Formby pored Liverpoola. Dinko Šimac, redatelj spota, i ja, njegova djevojka, puno putujemo, a Engleska nam je često odredište. Kad smo ugledali tu plažu, znali smo da se moramo vratiti i snimiti "Svjetove" upravo tamo. Snimanje je samo po sebi bilo ludo iskustvo jer je temperatura bila ispod nule i dobila sam ozebline na setu. Kadrovi oceana i pustinje izgledaju kao neki drugi svijet. To je doista nešto što nikad nećemo zaboraviti – nevjerojatno četverodnevno putovanje koje je zauvijek ostalo zabilježeno i na koje smo jako, jako ponosni.

Kakvi su vam planovi za ovu godinu?

Trenutačno se fokusiram na Zagrebački festival, ali i na novi singl koji će izaći neposredno nakon njega. S obzirom na to da nikad prije nisam pisala pjesme i da su ovo moji kantautorski počeci, uzbuđena sam zbog svake melodije koju osmislim i osjećam da je ovo moje najkreativnije razdoblje. Nadam se albumu u 2019. godini.

Što radite dok ne radite glazbu?

Uglavnom eksperimentiram u kuhinji ili putujem. Uvijek u pokretu!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene