RockOff festival

'Najbolje stvari u hrvatskoj glazbi događaju se dalje od očiju medija'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

And The Kid nastupit će na ovogodišnjem RockOff festivalu, a evo što su nam otkrili!

'And The Kid' je četveročlani indie rock bend iz Zagreba nastao 2011. godine. Bend čine Mali (vokal, gitara), Starki (gitara), Ivan (bas gitara) i Pavle (bubnjevi). Inspirirani raznim varijacijama rock glazbe, bend svoj zvuk gradi oko melodičnog, gorko-slatkog zvuka gitare, ekpresivnog vokala te silovite ritam sekcije. Krajem 2013. bend izdaje debitanski album 'Factories' koji pobire vrlo pozitivne komentare kritičara i publike. Kroz svoje tekstove govore o ljudskom otuđenju, socijalnim problemima i kapitalizmu.

Pogledaj i ovo showbuzz Odlična stvar Pogledajte videospot! Pjesma koju slušate s guštom

Bend Mjuzikl ususret RockOff festivalu: 'Danas je mladim rock bendovima teže doći do medijskog prostora'

Bliži nam se novi projekt RockOff festival. Festival novog zvuka u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja otvara radijski, medijski i koncertni prostor mladim i artistički zanimljivim bendovima. Koja su Vaša razmišljanja o tom projektu i kako vam se čini ideja?

Projekt je jako dobar. Svaki ovakav ili sličan muzički projekt je potreban, neovisno o njegovim eventualnim nedostacima. Također, neobično je biti u konkurenciji sa poprilično komercijalnim i popularnim pop-rock bendovima, i baš nas zanima može li se underground suprostaviti tome. Sve u vezi RockOffa se radi vrlo profesionalno, što je rijetkost.

S obzirom na činjenicu da ste odabrani za sudjelovanje u ovako velikoj konkurenciji, na koji način se pripremate za što bolje predstavljanje javnosti i struci?

Bend se može pripremati i imati probe svaki dan, 10 sati dnevno... Ali ako je bend virtuozno usviran, a neiskren u svojim namjerama - ništa od svega. Naravno, pripremamo se na konvencionalne načine, ali kad sviraš ti si medij koji odašilje neku poruku i energiju. Nešto uzvišenije od same glazbe može izaći iz benda, ako bend postoji zbog pravih razloga.

Recite nam nešto o svojoj pjesmi sa kojom ćete nastupiti na festivalu, tko su autori, kako je nastala ideja pjesme, da li ćete snimati spot?

'Orange' je prilično stara pjesma, jedna od prvih uopće nastalih u ovom bendu. Autori smo MI, bend. Spot nije u planu, ali spominje se neki novac za snimanje spota ukoliko bend ostvari bolji plasman na festivalu. Ne razmišljamo o tome.

Na koji način gledate današnju glazbenu scenu?

Najbolje stvari u hrvatskoj glazbi se događaju dalje od očiju medija. Mi kao bend, koji baca kamenje po više manje svemu što nema pozitivan utjecaj na ovaj bijedni planet, nemamo visoko mišljenje o mainstream sceni u Hrvatskoj.

Kakva atmosfera vlada unutar benda?

Atmosfera unutar benda je izvrsna. Očekivalo bi se da postoji neka hijerarhija budući da u bendu djeluju dva brata i dva 'stranca' - nije tako. Obično su jedine svađe u bendu bratske svađe, najčešće zbog ne-muzičkih razloga. And The Kid je stolac s četiri noge, svaka ideja je ideja koja dolazi/ne dolazi u obzir.

Imate li tremu uoči nastupa u Tvornici, tim više što će vas pratiti oštro oko žirija?

Ja imam tremu prije svakog nastupa! Žiri? Samo dodatna motivacija... Dokazivanje nekome da je baš tvoja glazba najbolja je uvijek zabavno!

Koji su osnovni problemi u kojima se nalaze mladi bendovi današnjice?

Vjerojatno činjenica da je glazba postala kao voda iz pipe - potrošna, zamjenjiva, jeftina (besplatna). Ali svi ti 'problemi' nestaju kad se popneš na pozornicu i ostvaruješ svoj dječački san, svirao pred troje ljudi ili pred pet tisuća ljudi. Uspjeh je primamljiva stvar, ali to ovako i onako ne ovisi o nama.

Zbog čega volite glazbu?

Glazba je prijatelj.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene