"teško je opisati emocije"

Koncert u cik zore! Spektakl Ane Rucner oduševio Dubrovčane

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ana Rucner ponovno je oduševila pravom glazbenom poslasticom na dubrovačkom Srđu.

Ana Rucner oduševila je posjetitelje pravom glazbenom poslasticom na dubrovačkom Srđu. 500 posjetitelja pozdravilo je prvi dan ljeta i uživalo u romskoj glazbi. Dočekati prvi dan ljeta uz dvadesetak glazbenika te uživati u zvukovima, istovremeno sjetnim i strastvenim, jedinstven je doživljaj. Pozdrav ljetu, na prekrasnoj pozornici u prirodi amfiteatra Excelsa Nekretnine na dubrovačkom Srđu, okupio je nekoliko stotina posjetitelja. Već šesti put u sklopu svog autorskog festivala Ana u Gradu, naša vrsna violončelistica Ana Rucner poklonila je gradu Dubrovniku prvog dana ljeta u pet sati ujutro svoj koncert, koji je ovog puta bio potpuno drukčiji od svih dosadašnjih. Osim što je obilježila petnaestu obljetnicu svog umjetničkog rada, predstavila je i novi glazbeni pravac, u posljednje vrijeme svoju nepresušnu inspiraciju.

Pogledaj i ovo Ana Rucner - 1 Novi veliki uspjeh! Naša svjetski poznata violončelistica Ana Rucner uz brojne koncerte održala i masterclass u Kini!



Vokalni ansambl Arije, bend Filipa Gjuda, Mario Rucner, violist, i pjevač, tenor Ivan Jelić kao dragi gosti svojim su glazbenim i vokalnim vještinama dodatno obogatili ovo jedinstveno događanje. Ana svake godine dio sredstava daruje u plemenite svrhe, a ove godine odabrala je mladu glazbenicu Karmen Maškarić, kojoj će pokloniti gudalo te joj poželjela mnogo uspjeha na glazbenoj akademiji i u karijeri. Događanje su podržali i župan Dubrovačko-neretvanske županije g. Nikola Dobroslavić gradonačelnik Dubrovnika g. Mato Franković, kao i TZ Dubrovačko-neretvanske županije i TZ Grada Dubrovnika.



Đelem, đelem, Kiko kiko i Androverdan samo su neke od tradicionalnih pjesama koje malo koga mogu ostaviti ravnodušnim, osobito kad ih dodatno glazbeno oboje sjajni trubači, gudači i bend Filipa Gjuda, uz nježne zvukove čela i vokalne bravure Arija (bivše Ladarice). Romska glazba otkriva bogatu paletu emocija, a glazbenici su vjerno dočarali tugu, bol, strast i veselje, koja publiku zasigurno nije ostavila ravnodušnom. Rumunjska tradicionalna pjesma "Ko lijepi san & čardaš", koju je Ana odsvirala u duetu s bratom Marijem, violistom, sjajno se uklopila u ovaj raznovrstan repertoar, a čelistica je na Srđu, osim sviranja, pokazala i vokalne kvalitete te s kolegom Ivanom Jelićem otpjevala romantičnu pjesmu "To je bila ljubav" i dobila veliki pljesak. Gradonačelnik Dubrovnika g. Mato Franković također je prisustvovao koncertu na Srđu te je izrazio zadovoljstvo što Ana Rucner svojim nastupima kontinuirano pridonosi kulturnoj i turističkoj ponudi Dubrovnika. "Ana je nebrojeno puta promovirala ljepote Hrvatske i Dubrovnika u svijetu, a njezini koncerti iz godine u godinu privlače sve više posjetitelja i tako potvrđuju njezin status sjajne glazbenice", dodao je gradonačelnik.

"Teško mi je opisati emocije koje me preplavljuju dok sviram na Srđu i osjećam nježne zrake prvog ljetnog sunca. Buđenje novog dana donosi nove izazove i prilike, a glazba je moj život i veseli me što ju mogu podijeliti s Dubrovčanima. Svake godine, svirajući na Srđu, okružena dragim ljudima, osjećam neizmjernu zahvalnost što mogu nastupati uz prvo ljetno sunce i obilježiti Svjetski dan glazbe. Vjerujem da se ovogodišnji repertoar svidio publici i da će ovaj koncert ostati tradicionalan u ovom prekrasnom Gradu", osvrnula se na nastup Ana Rucner i poželjela svima ugodno ljeto.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene