Naša proslavljena violončelistica Ana Rucner u suradnji s Turističkom zajednicom općine Bol priredila je izvedbe modernih klasičnih skladbi na lokacijama koje oduzimaju dah.

Galerija


Svatko u životu ima mjesto od posebnog značaja, mjesto kojem se uvijek rado vraća, koje budi posebne uspomene i sjećanja, mjesto na kojem boje kao da su svjetlije, a zrak lakši.

Vezani članci Ana Rucner Bager im trebao kako bi odradili snimanje, a za sav trud dobili su međunarodno priznanje: "To je dodatna motivacija" Ana Rucner Visoki izrez na seksi kombinezonu istaknuo duge noge Ane Rucner i bacio ostale u drugi plan

Dok čitate ove riječi zasigurno ste u mislima, s osmijehom na licu, odlutali upravo tamo. Mjesto na koje se naša svjetski proslavljena violončelistica Ana Rucner uvijek rado vraća te koje uvijek izaziva širok osmijeh na njezinu licu otok je Brač u kojeg se, kako i sama kaže, trajno zaljubila još u ranom djetinjstvu.


Ovog ljeta Ana je postala prva ambasadorica zaklade "Otok Brač - negdje između mora i zvijezda" te se sada još jednom vratila na svoje mjesto sreće, zahvaljujući projektu Turističke zajednice općine Bol pod nazivom "Bolska rapsodija s Anom Rucner".

Cilj ovoga projekta aktivna je promocija Bola kroz sedam kratkih filmova, koji prikazuju sve ljepote otoka Brača u koje su se mnogi turisti, ali i domaći stanovnici već odavno zaljubili. Ana je odsvirala moderne klasične skladbe u ponešto drugačijem ruhu, koje je priredila specijalno za ovu prigodu.

Jedna od njih je i prekrasna "Oda radosti", koja čini dio Beethovenove 9. simfonije, a koju je odsvirala na jednoj od najljepših plaža Mediterana, plaži Zlatni rat, daleko najpoznatijem simbolu Bola i hrvatskog turizma općenito. Neizostavne su bile i povijesne lokacije u samom centru Bola, kao što je Dominikanski samostan, u kojem je Ana odsvirala "Toccatu u d molu" Johanna Sebastiana Bacha, zatim Studenac, gdje su mještani još do sredine prošlog stoljeća dolazili po vodu te spomenik Dva ribara, koji simbolizira ribarsku tradiciju mjesta.

U znamenitom parku kraj spomenika "Bračanka nosi vodu“ te na Loži odakle se pruža pogled na luku, Ana je vješto ukomponirala svoju verziju Ravelovog Bolera. Vesela i dinamična izvedba "Alla Turca", Wolfganga Amadeusa Mozarta, izvedena je na mjestu koji jednako oduzima dah kao i sama pjesma, Vidovoj gori, najvišem vrhu jadranskih otoka odakle se pruža prekrasan pogled na otok Hvar.

Prelijepi bolski zalazak sunca ispratila je uz "My heart will go on", megapopularnu melodiju iz filma "Titanic", koju je odsvirala na ribarskom brodu dok je Plovidbu s Popićem "Mjesečeva sonatu“ L. Van Beethovena, izvela na ribarskom brodu Tonča Jakšića Popića, s prekrasnim kadrovima ulaska u bolsku luku.

"Zahvaljujemo se Ani Rucner na suradnji u ovom posebnom projektu te što je svojom glazbom poklonila Bolu rapsodiju pomoću koje smo aktivno krenuli u promociju Bola kao destinacije za nadolazeću sezonu", rekao je direktor Turističke zajednice općine Bol Markito Marinković.

Uživajte u bajkovitim prizorima Bola slušajući neke od najpoznatijih klasičnih skladbi našeg vijeka u izvedbi Ane Rucner, na YouTube kanalu TZO Bol te na istoimenim društvenim mrežama.

Oglasio se vinar kojeg srpski mediji povezuju sa Severinom, ovako je reagirao na pitanje o odnosu s pjevačicom