Alfi Kabiljo
Alfi Kabiljo Foto: PR

Povodom 85 godina života te 60 godina od autorskog debija na festivalu, direkcija Zagrebačkog festivala i Hrvatsko društvo skladatelja odlučili su se za Kabilja kao prvog laureata novoustanovljene nagrade kojom se nagrađuju kontinuitet i izvrsnost autorstva.


Skladatelj, producent i aranžer, Alfi Kabiljo, prvi je dobitnik nagrade za poseban doprinos Zagrebačkom festivalu!

Vezani članci Marko Kutlić (Foto: Mario Draušnik) Pjevač Marko Kutlić ima povoda za slavlje, u istom danu je dobio dva važna priznanja u svojoj karijeri Zagrebački festival Nakon odgode objavljen novi termin održavanja Zagrebačkog festivala, zbog pandemije ide u drugačijem izdanju

Povodom 85 godina života te 60 godina od autorskog debija na festivalu, direkcija Zagrebačkog festivala i Hrvatsko društvo skladatelja odlučili su se za Kabilja kao prvog laureata novoustanovljene nagrade kojom se nagrađuju kontinuitet i izvrsnost autorstva.

Od svog debija 1961. s dvije skladbe, „Cvrčak i mrav“ i „Pisano u noći“, Kabiljo je kao autor na Zagrebačkom festivalu sudjelovao ukupno 33 puta. Unatoč brojnim nagradama i velikim hitovima, njegov odnos s festivalom najviše je obilježila pjesma koja nije osvojila nijednu nagradu, ali je postala pravi evergreen: „Tvoja zemlja“ nastala u suradnji s Dragom Britvićem koju je nezaboravno otpjevao Vice Vukov. Svestran i istovremeno uspješan na polju klasike, filmske i pop glazbe, Alfi Kabiljo jedan je od naših najznačajnijih i najplodnijih skladatelja te svakako nezaobilazna ličnost tijekom gotovo 70-godišnje povijesti Zagrebačkog festivala. Također, Kabiljo će ove godine obilježiti još jednu značajnu obljetnicu: 50 godina od prve izvedbe mjuzikla „Jalta, Jalta“.

„Svojom radnom etikom, glazbenim zanosom i neiscrpnom enegrijom, Alfi je primjer čak i upola mlađim autorima i glazbenicima. Pravo je zadovoljstvo vidjeti ga još uvijek aktivnog i znatiželjnog, kako u pauzama teniskih mečeva na svojoj Šalati, i dalje neumorno radi na novim pjesmama i glazbenim projektima. Nije pretjerano reći kako Zagrebački festival svoj status uglednog hrvatskog, pa i regionalnog glazbenog festivala dijelom duguje upravo pjesmama i radu Alfija Kabilja! U ime direkcije festivala, ali i svoje osobno, čestitam Alfiju na ovom priznanju i želim mu još mnogo stvaralački plodnih godina“, izjavio je umjetnički direktor festivala, Branimir Mihaljević.

68. izdanje Zagrebačkog festivala održat će se u nedjelju 9. svibnja.

Iznenada preminuo naš nagrađivani glumac i redatelj Saša Anočić, imao je 52 godine

Pred njenim oblinama i tetovažama pokleknula su tri poznata frajera, a kad vidite kako izgleda u 41. godini, nije ni čudno!