Radio 808

Album tjedna imaju Foster The People 'Supermodel'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Dugoočekivani drugi album kalifornijskog indie pop trija producirao je njihov stari suradnik, britanski hitmaker Paul Epworth, zajedno s frontmenom Markom Fosterom.

Foster The People objavili su album prvijenac ”Torches” 2011. godine. Obilovao je hitovima, a kako je ”Pumped Up Kicks” bio jedan od najslušanijih singlova te godine, puno se očekivalo i od ”Supermodela”.

Pogledaj i ovo showbuzz Working Out Prvi album indie-pop benda Arthur Beatrice proglašen je albumom tjedna

Radio 808 Top 20: Foster The People s pjesmom 'Pseudologia Fantastica' na broju 1

Iako su naglasak ovaj put stavili na gitare i instrumente preuzete iz različitih kultura, Foster The People ostali su vjerni svom prepoznatljivom stilu i opet postigli zvuk savršene pop ploče. ”Supermodel” je odmah prepoznat i kao angažirani konceptualni album koji Fosterovim stihovima i artworkom u maniri tradicionalne aboridžinske umjetnosti preispituje negativne strane pop kulture i sveprisutni konzumerizam.

Dok je radio na novim pjesmama, Mark Foster se najviše bavio socijalnim pitanjima i ružnim stranama kapitalizma, pa je ispod raspjevanih refrena album dobio ljutitu i mračnu notu. Kao dio promotivne kampanje, na YouTubeu je objavljen ciklus kratkih dokumentarnih filmića ”Supermodel”. Artwork s naslovnice albuma naslikan je preko začelja jedne zgrade u Los Angelesu, a zbog svojih dimenzija, 45 metara visine i 38 širine, proglašen je najvećim muralom ikada napravljenim na zapadnoj obali SAD-a.

Za to je pak zaslužan Fosterov dizajner Nick iz glazbenog i art projekta Young & Sick.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene