Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Akupunktura grada" je projekt koji želi kroz niz malih i preciznih intervencija u javnom prostoru poboljšati kvalitetu urbanog života, povećati socijalnu koheziju lokalne zajednice i ojačati identitet urbanih cjelina.


U sklopu projekta „Akupunktura grada“ će se tijekom Špancirfesta, od 26. do 30. kolovoza, u Varaždinu održati interdisciplinarna radionica na temu osmišljavanja novih javnih prostora u gradu. Tijekom radionice će se, u suradnji sa zagrebačkim Arhitektonskim fakultetom, raditi na osmišljavanju novog varaždinskog trga, koji je nastao zatvaranjem dosadašnjeg parkirališta u Habdelićevoj ulici.

Špancirfest 2015: Raznoliki program na Trgu Miljenka Stančića u Varaždinu

Vezani članci Slijetanje automobila u kanal kod Varaždina Pijan sletio u kanal pa "parkirao" pod betonskim mostom, ozlijeđenog ga prevezli u bolnicu Slika nije dostupna Intimna atmosfera: Vila Bedeković otvara svoja vrata za Špancirfest

Ova radionica dio je novog usmjerenja Špancirfesta prema kreativnim i interaktivnim sadržajima, koji pružaju priliku svima da se, prema vlastitim interesima i sklonostima, uključe i postanu ne samo dio programa festivala nego i doprinesu projektima i temama od šireg društvenog značaja.

Akupunktura grada

Za sudjelovanje u radionici se mogu prijaviti studenti viših godina te stručnjaci iz različitih područja koji su spremni na interdisciplinarni grupni rad.
Broj sudionika je ograničen, a forma za prijavu se nalazi na linku http://spancirfest.com/radionice-2015/. Špancirfest će sudionicima osigurati smještaj i prehranu (doručak i dva obroka dnevno).

Voditeljica radionice je dr.sc. Kristina Careva, dipl.ing.arh. Mentori su: dr.sc Tomislav Pletenac, dipl. antropolog, Mojca Smode Cvitanović, dipl.ing.arh i Marina Smokvina, dipl.ing.arh. Odabrani kandidati bit će obaviješteni o točnom terminu i drugim detaljima radionice.

 

I ove godine smijte se uz predstave komedije! Na novoj pozornici Vila Bedeković očekuju vas četiri urnebesne predstave,...

Posted by Špancirfest on Friday, July 24, 2015

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook