18. prosinca koncert

Beatles Revival Band slave 20 godina u Tvornici: 'I dalje nas povezuje ljubav prema glazbi Beatlesa'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Prije nastupa 18.12. u Tvornici ulovili smo Josipa Radića iz benda Beatles Revival Band i postavili mu nekoliko pitanja.

Unnamed je bend jedan od najstarijih europskih tribute bandova, a ove godine obilježava 20 godina karijere.

Pogledaj i ovo Stereo MC's 16. rujna, Tvornica kulture Stereo MC's otvaraju jesensku koncertnu sezonu u Zagrebu

Zagrebački Seven That Spells u Tvornici kulture u petak 19. prosinca

1. Već 20 godina svojim nastupima odajete počast fantastičnoj četvorki iz Liverpoola. Što vas "gura" da to činite i u godinama koje dolaze?

Od malih nogu smo sva četvorica "opijeni" Beatlesima. Slušajući one famozne "crvene" i "plave" kompilacije hitova, naučili smo engleski jezik, osnove glazbene teorije i sve ostalo o životu što nas inače nisu učili kod kuće ili u školi. A sam Beatles Revival Band ustanovili smo kao svojevrsnu "vikendicu", odnosno ispušni ventil od naših svakodnevnih poslova i obaveza. Sviramo jer su nam zajedničko sviranje i druženje veliki gušt.

Sva četvorica u bendu sviramo u drugim bendovima (Belfast Food, Buđenje, Father, Riverpool), ali Beatles Revival Band ne spada u tu kategoriju, ipak je riječ o tribute bendu, pa je time i cijela priča malo drukčija. No, isti motiv s kojim je bend počeo prisutan je i danas, a to je ljubav i poštovanje prema glazbi Beatlesa. K tome, s godinama smo od prijatelja postali skoro kao familija, pa eto još jednog razloga zbog kojeg guramo...

 

2. Dva desetljeća dugo djelovanje čini vas jednim od najdugovječnijih tribute bandova u Europi. Obljetnicu ćete obilježiti slavljeničkim koncertima u Zagrebu (18.12.), Dubrovniku (27.12.) i Rijeci (31.12.). Možete li nam otkriti pokoje iznenađenje ukoliko ga pripremate?

Iznenađenja, naravno, nećemo otkrivati. Za ove slavljeničke koncerte, na klavijaturama će nam se pridružiti naš bivši član, Zoran Saulig, s kojim ćemo ponovno moći odsvirati neke zahtjevnije pjesme, pogotovo iz kasnije faze benda. Odsvirat ćemo sve ono što publika očekuje, ali i neke opskurnije stvari koje su naši osobni favoriti poput "Night Before", "Got to get you into my life", "Old brown shoe", "She came in through the bathroom window" i sl. Sve ovo nabrojano nisu iznenađenja, njih će otkriti oni koji dođu na koncerte.

3. Kako vam je bilo nastupati u "domu" Beatlesa, legendarnom Cavern Clubu u Liverpoolu?

Riječ je o klubu u kojem su Beatlesi početkom šezdesetih znali nastupati i po dva puta dnevno, jednom za ručak, drugi put predvečer. Klub se već poprilično promijenio 2004. kad smo mi nastupali, no svejedno je bila velika čast naći se tamo, u sklopu manifestacije Beatleweek. Odsvirali smo ukupno 8 koncerata, no od svega najviše pamtimo jedan japanski tribute bend koji je skidao pjesme do najsitnijih nijansi. Ali, ni to im nije pomoglo jer su imali užasan japanski izgovor, haha...

4.Riječani će vas u prosincu moći vidjeti na dočeku Nove godine na Korzu. Da li je teško svirati pred "svojom" publikom?

Ma, mi smo zapravo uvijek pred svojom publikom, gdje god svirali. Poslije svake svirke se malo podružimo i popijemo, tako da smo s nekim ljudima koji dolaze na naše koncerte već pravi frendovi. A svih ovih godina smo se bome nasvirali i naputovali, s djelatnicima autoceste smo na bok-bok. Novogodišnji koncert u Rijeci bit će samo uvertira za pravu proslavu koju planiramo negdje krajem siječnja, početkom veljače u jednom posebnom prostoru.

5. Ovo vam je drugi koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture. Što posjetitelji mogu očekivati?

Svake godine u prosincu, već 13 godina zaredom, sviramo u KSET-u, u sjećanje na Johna Lennona. Oni koji su nas tamo slušali i gledali znaju da to uvijek završi kao pravi tulum, sa znojnom i domaćom atmosferom. Uvijek nam se pridruže i neki glazbeni gosti i prijatelji, tako da bi u Tvornici trebalo biti manje-više isto, samo s više komocije i boljom ventilacijom!

6. I pitanje za kraj koje vam nitko nije postavio: koja vam je najdraža pjesma Beatlesa? :)

Već se 20 godina odlučujemo za nju, još uvijek bezuspješno...
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene