Nacionalni projekt Aktivna Hrvatska na finalnom treningu u Zagrebu okupio je više od 500 vježbača i time postao jedno od najmasovnijih vježbanja na otvorenom ikad održanom u Hrvatskoj.


Prekrasna slika prepunog Trga dr. Franje Tuđmana ispunjenog vježbačima najbolja je poruka cijeloj Hrvatskoj da se pokrene i više brine o vlastitom zdravlju.

Ususret finalnom treningu, koji se održao prvog dana Europskog tjedna sporta, pokroviteljica projekta

Kolinda Grabar – Kitarović na prijemu tima poručila je: «Kao pokroviteljica projekta Aktivna Hrvatska pozivam vas da se svi aktivno bavite vježbanjem i sportom, da brinete o svom zdravlju i životu. Vjerujte mi bit ćete sretniji, zdraviji i u punoj boljoj formi!»

Trening vlastitom snagom kojeg je vodio tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba vježbači će moći prakticirati svakodnevno i sami. Edukativna predavanja održali su stručnjaci iz Biotreninga i Definicije Hrane. Važnost ovog projekta koji je posljednjih mjeseci educirao Hrvatskom, je promjena vrlo loših statistika koje govore kako je velika većina nas u Hrvatskoj neaktivna.

«Aktivna Hrvatska postigla je do sada svoj najveći uspjeh. Činjenica da se i zahvaljujući aktivnoj Hrvatskoj, broj vježbača u Hrvatskoj povećava, na taj način i misija ovog projekta postiže svoj cilj. Očekujemo i sljedeće godine porast broja vježbača koji će na taj način i aktivno utjecati na svoje zdravlje. Terensko istraživanje koje će uskoro provesti Kineziološki fakultet u Zagrebu, nadamo se da će pokazati značajni porast tjelesne aktivnosti u Hrvatskoj, jer dosadašnje brojke tome nisu išle u prilog. Imati zdravu Hrvatsku mora biti jedan od glavnih ciljeva društva!» - izjavio je dekan KIF-a prof.dr.sc. Damir Knjaz.

Zagrebački trening i veliko slavlje zdravog života nisu propustili ni aktivni vježbači Danijela Martinović, posebni savjetnik Predsjednice za zdravstvo i sport dr.sc. Tomislav Madžar, gimnastičar Marijo Možnik te brojni drugi. Finalni trening vodio je tim Ivana Antunovića u kojem su Anja Bijelić, Lukrecija Dragić i Marin Ivančić, dok je Renata Sopek uz vođenje programa i vješto savjetovala vježbače.
Četvrta sezona nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska održala se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, a uz generalno sponzorstvo HEP-a. Projekt Aktivna Hrvatska brojnim aktivnostima kreće u jubilarnu petu sezonu.