Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Često proglašavaju najvećim regionalnm rock bandom svih vremena.


Goran Bregović i Alen Islamović će 31. siječnja nastupiti u dubrovačkom Culture clubu Revelin, u sklopu svjetske turneje kojom obilježavaju 40 godina od osnivanja grupe Bijelo dugme.

Riječ je o koncertima na kojem brojne hitove legendarnog banda, Bregović i Islamović izvode uz pratnju Orkestra za vjenčanja i sprovode. Na spomenutoj su turneji već rasprodali brojne regionalne i europske dvorane, a publika je, kao i obično na Bregovićevim koncertima, pjevala i plesala od prve do zadnje pjesme. Podsjetimo, prije četrdeset godina, dakle 1974. objavljen je prvi single Dugmića, s pjesmama “Top” i “Ove ću noći naći blues”.

Severina oduševila publiku u Dubrovniku

Legendarni je band objavio devet albuma, a nakon prvog pjevača Željka Bebeka, tog su se posla prihvatili još Mladen Vojičić Tifa i spomenuti Alen Islamović. Održali su stotine koncerata na stadionima i dvoranama regije i svijeta, prodali milijune primjeraka, pa ih često proglašavaju najvećim regionalnm rock bandom svih vremena.

Među pjesmama koje će Bregović i Islamović zadnje večeri siječnja izvesti u dubrovačkom Revelinu su “Đurđevdan”, “Ako ima Boga”, “Na zadnjem sjedištu moga auta”, “Ružica”, “Lipe cvatu” i sve ostale pjesme koju su bilježile četiri desetljeća banda.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook