Hrvatski sabor kulture, vodeći predstavnik kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj, najavljuje 27. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava koji će se održati u online okruženju 14. i 15. studenoga s početkom u 18 sati.

Galerija


Događaj će uključiti 18 odabranih tamburaških orkestara i sastava s oko 300 tamburaša, a realizira se u suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a "Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a.

Za sudjelovanje na Susretu prijavljen je 31 tamburaški orkestar i sastav iz 10 hrvatskih županija s oko 600 izvođača, od kojih su selektori Matija Fortuna, Robert Homen i Ivan Potočnik odabrali finalne sudionike.

Tako će se u kategoriji koncertnih orkestara natjecati Tamburaški orkestar KUD-a "Jedinstvo“ Split, Tamburaški orkestar KUD-a "Belica“, KUD "Tamburica“ Staro Petrovo Selo, Karlovački tamburaški orkestar, Tamburaški orkestar Tamburaškog društva "Gaj“ Zagreb i Stariji tamburaški orkestar Tamburaškog društva "Ferdo Livadić“ Samobor.

U kategoriji folklornih orkestara natjecat će se Folklorni orkestar HKGD-a "Dunav“ Vukovar, Tamburaški orkestar Folklornog ansambla "Etno Siscia“ Sisak, Tamburaška sekcija KUD-a "Klas“ Podsused i KUD "Preporod“ Dugo Selo. Natjecanje u spomenutim kategorijama održat će se u subotu, 15. studenoga od 18 sati.

U nedjelju, 15. studenoga s početkom u 18 sati slijede natjecateljski nastupi tamburaških sastava u dvije kategorije: koncertni i folklorni sastavi. U kategoriji koncertnih sastava natjecat će se Tamburaški sastav KUD-a "Klaruš“ Maruševec, Tamburaški sastav KUD-a "Mačkovec“ i Tamburaški sastav KUD-a "Sv. Juraj“ Draganić, a u kategoriji folklornih tamburaških sastava: Tamburaško-violinistički sastav Folklornog ansambla "Koprivnica“, KUU "Dragutin Domjanić“ Vugrovec, HKUD "Petar Zrinski“ Vrbovec, Tamburaški sastav KUD-a "Klek“ i Tamburaški sastav Varaždinskog folklornog ansambla.

Spomenuti sastavi natječu se za brončane, srebrne i zlatne plakete te Grand Prix, koji osvaja orkestar i sastav s najvećim ukupnim brojem bodova. O priznanjima odlučuje stručno povjerenstvo u sastavu: Damir Butković, Ivan Potočnik i Veljko Valentin Škorvaga.

Ekskluzivni sponzor 27. susreta ''Glazbalarski obrt Mario Žmegač“ dodijelit će tamburu brač i bisernicu najuspješnijem orkestru i sastavu, a predstavnik Hrvatskog društva skladatelja Ivan Potočnik "Nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja u kategoriji koncertnih orkestara“. Opcionalno, može biti dodijeljena još jedna Nagrada za najbolju izvedbu djela u nakladi Hrvatskog sabora kulture u kategoriji koncertnih orkestara.

27. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava možete pratiti putem Facebook stranice HSK-a (https://www.facebook.com/hrv.sabor.kulture)

Ups, baš neugodno! Pripijeni kombinezon koji je nosila istaknuo je i više nego što je trebao