Studenti za studente

Operni spektakl: Orfej i Euridika na studentski način

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Četiri uspješne predstave, studentima zagrebačkih akademija i fakulteta bile su sjajan motiv za novi projekt! I ove godine pripremaju nešto posebno - operu Orfej i Euridika.

Od pjevača, dirigenta, redateljice do plesača, scenografije, rasvjete i kostima. Studenti triju zagrebačkih akademija ali i Tekstilno- tehnološkog i arhitektonskog fakulteta udružili su snage u novom projektu. Ovaj put u operi - Orfej i Euridika.

Pogledaj i ovo Carmen Electra (Foto: IMDB) I dalje provokativna Bila je seks-simbol 90-ih, a danas živi na staroj slavi: Pogledajte na što je spala slavna zečica

FOTO Studenti ostali u šoku kada su ga ugledali...

U projekt je uključeno 250 studenata. Solisti, sedamdeset članova zbora, sedamdeset četiri člana orkestra studenti su Muzičke akademije. Akademija dramskih umjetnosti zadužena je za produkciju i organizaciju ovog velikog umjetničkog projekta, studenti produkcije, kazališne režije i radiofonije, plesa, filmske i TV režije, snimanja, dramaturgije i montaže sudjeluju u projektu.

Studenti Likovne akademije odgovorni su za vizualni identitet i grafičko oblikovanje promidžbenih materijala, video u predstavi, te u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti za scenografiju opere, a Tekstilno-tehnološki fakultet oblikuje i izrađuje cjelokupnu zahtjevnu kostimografiju predstave.

Kako sve to izgleda moći će se vidjeti krajem ožujka u dvorani Lisinski.

Prihod od prodaje ulaznica namijenjen je stipendiranju studenata umjetničkih studija Sveučilišta u Zagrebu te realizaciji sveučilišnih umjetničkih projekata.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene