Terry Jones, bivši član šesteročlane komičarske grupe, boluje od teške bolesti. Njegov glasnogovornik potvrdio je da se povlači iz javnog života.


Tužna vijest ganula je obožavatelje jedne od najpopularnijih britanskih serija svih vremena 'Leteći cirkus Montyja Pythona'. Naime, Terry Jones, bivši član šesteročlane komičarske grupe, boluje od teške bolesti zbog koje se odlučio u potpunosti povući iz javnog života.

Vezani članci Slika nije dostupna Ohrabrujući rezultati: Nova aplikacija za vježbu mozga poboljšava pamćenje oboljelima od demencije Slika nije dostupna "Prekretnica i uzbudljivo otkriće": Znanstvenici pronašli lijek za demenciju?

Uz već ranije dijagnosticiranu demenciju, glumcu je nedavno otkrivena i progresivna afazija, potpuni gubitak govora zbog kojeg više nije u stanju davati intervjue.

 

'Terry boluje od primarne progresivne afazije što je jedan od oblika frontotemporalne demencije. Bolest utječe na njegovu sposobnost komuniciranja i Terry više neće biti u mogućnosti davati intervjue', kazao je Jonesov glasnogovornika, prenosi Independent.

Dodao je i da se komičar osjeća počašćeno zbog nagrade koju mu je Britanska akademija filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA ) nedavno dodijelila za izniman doprinos filmu.

Zajedno s Terryjem Gilliamom Jones je režirao 'Sveti gral', a autor je i još dva Monty Python filma 'Brianov život' i 'Smisao života'. Osim u filmu ovaj 74-godišnjak okušao se i u književnosti pa je također autor knjige o srednjovjekovnoj povijesti i brojevnog sustava kroz prošlost.