Svjetski izbor za Miss Turizma Svijeta održan je u Malacci u Maleziji. Pobjedila je predstavnica Tajlanda, a pratilje su predstavnice Srbije i Velike Britanije.


Hrvatska predstavnica Zrinka Kučinić iz Ploča uvrstila se među prvih deset ljepotica iz cijelog svijeta na svjetskom izboru za Miss Turizma svijeta. Izbor je održan u Malacci u Maleziji.

Vezani članci Slika nije dostupna Obiteljska tragedija mlade ljepotice: "Uh, previše je tu toga..." Slika nije dostupna NOVOPEČENA MISS 'Neka udvarača, spremna sam na sve!'

Pobjednica izbora je Miss Turizma Tajlanda, dok su pratilje predstavnice Srbije i Velike Britanije. Lijepa Zrinka studentica je druge godine Pravnog fakulteta iz Splita, a lentu najljepše ponijela je prošle godine u Poreču. Hrvatska delegacija boravila je u Maleziji tri tjedna, a vlasnik licence za Hrvatsku, Boris Kosmač, dobio je počasno mjesto kao jedan od deset svjetskih sudaca u programu na finalu te je predao jednu od lenti.

'Nadamo se da će uskoro i naša predivna Hrvatska biti domaćin ovako prestižnog svjetskog izbora i pokazati svijetu svoje ljepote i turistički potencijal', rekao je Kosmač, presretan dobrim plasmanom naše Miss. Inače, hrvatske predstavnice već godinama sjajno prolaze na ovom prestižnom izboru, pa je tako prošlogodišnja predstavnica Jelena Katarina Kapa postala pratilja Miss Turizma Svijeta u Venezueli.