Mi znamo!

Znate li tko je jedini Hrvat koji kod kuće ima dva Oscara?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Iza njega je 27 godina rada u Hollywoodu!

Oscarovca imamo i mi na našem prostorima. Uz Branka Lustiga koji je uz dva dobivena Oscara priznato ime u Hollywoodu, tu je i Oscar za najbolji strani film bosanskohercegovačkog autora Danisa Tanovića u kojem je glumio i naš Rene Bitorajac. I ne samo to, jedan je hrvatski studio čak dva puta radio najavnu špicu za Oskara!

>> Upoznajte Hrvata koji je oslikao Pijev život!

Pogledaj i ovo showbuzz Pikanterije... O svom dubokom, dubokom dekolteu: 'Niste još vidjeli ništa!'

Jedini Hrvat dobitnik i to čak dva Oscara je Branko Lustig. Iza njega je 27 godina rada u Hollywoodu, a Oscare je primio za filmove 'Schindlerova lista' i 'Gladijator'.

'Najviše je uživala moja kćer ona je uzela Oscara i trčala po dvorani, osjećaj je onog momenta kad se penjete uz stepenice i kad krivo izgovore vaše ime i kad se popnete i morate nešto reći publici a onda drugi dan koda ništa nije bilo', ispričao je jednom prilikom.

Tijekom 2001. godine film bosanskohercegovačkog redatelja Danisa Tanovića također je odnio Oscara i to za najbolji strani film. Hrvatski glumac Rene Bitorajac bio je dio pobjedničkog tima.

Ove godine još jedan Reneov film 'Ljudožder Vegetarijanac', Branka Schmidta ušao je u Oscar konkurenciju za strani film, no dalje nije prošao.

Kako je bilo glumiti u filmu s Tomom Cruiseom, za Scenu je otkrio Goran Navojec, a kakvi sud ojmovi ovih domaćih glumaca koji su stigli do Hollywooda, pogledajte u prilogu Dnevnika Nove TV!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene