Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iza njega je 27 godina rada u Hollywoodu!


Oscarovca imamo i mi na našem prostorima. Uz Branka Lustiga koji je uz dva dobivena Oscara priznato ime u Hollywoodu, tu je i Oscar za najbolji strani film bosanskohercegovačkog autora Danisa Tanovića u kojem je glumio i naš Rene Bitorajac. I ne samo to, jedan je hrvatski studio čak dva puta radio najavnu špicu za Oskara!

>> Upoznajte Hrvata koji je oslikao Pijev život!

Vezani članci Slika nije dostupna Ne biste vjerovali zbog čega slavni glumac odlazi iz Hollywooda! Slika nije dostupna Drama na Oscarima - A sve zbog jedne haljine!

Jedini Hrvat dobitnik i to čak dva Oscara je Branko Lustig. Iza njega je 27 godina rada u Hollywoodu, a Oscare je primio za filmove 'Schindlerova lista' i 'Gladijator'.

'Najviše je uživala moja kćer ona je uzela Oscara i trčala po dvorani, osjećaj je onog momenta kad se penjete uz stepenice i kad krivo izgovore vaše ime i kad se popnete i morate nešto reći publici a onda drugi dan koda ništa nije bilo', ispričao je jednom prilikom.

Tijekom 2001. godine film bosanskohercegovačkog redatelja Danisa Tanovića također je odnio Oscara i to za najbolji strani film. Hrvatski glumac Rene Bitorajac bio je dio pobjedničkog tima.

Ove godine još jedan Reneov film 'Ljudožder Vegetarijanac', Branka Schmidta ušao je u Oscar konkurenciju za strani film, no dalje nije prošao.

Kako je bilo glumiti u filmu s Tomom Cruiseom, za Scenu je otkrio Goran Navojec, a kakvi sud ojmovi ovih domaćih glumaca koji su stigli do Hollywooda, pogledajte u prilogu Dnevnika Nove TV!