Iako su nas u posljednje vrijeme preplavili hitovi koji veličaju stražnjice, Sir Mix a lot opjevao ih je još davne 1992. godine u svom hitu 'Baby Got Back'.


Prema istraživačima sa Bilkent Univerziteta u Turskoj, naša ljubav prema stražnjicama počela je još u davna vremena kad su naši pretci živjeli u pećinama i bavili se lovom. 

Vezani članci Slika nije dostupna Čarobna stražnjica - povećava se i smanjuje iz dana u dan Slika nije dostupna Ovakvu pozadinu ne može se ignorirati – Kim pozirala gola!

Žene koje su imale veće obline imale su i veću prednost u pred-civilizacijskom društvu.

Tko gleda frizuru? Prozirna haljina za reviju u Parizu!

Žene s većom stražnjicom lakše su prebacivale težinu tijekom trudnoće, dok ih je trbuh prirodno vukao naprijed, velika stražnjica davala je balans.

Drugi pak znastvenici naglašavaju kako ova teorija uopće ne mora biti točna, iako je prilično zabavno sagledati ljubav prema velikim stražnjicama iz perspektive pračovjeka. 

S druge strane, sigurno je da je u našim genima ostalo nešto od navika naših predaka, ali ne treba tvrditi kako je to jedini pravi razlog zbog kojeg su velikoj većini nas velike stražnjice privlačne.

I taman kada ste pomislili kako u ovom tekstu nećemo spomenuti Kim Kardashian, prevarili ste se. 

Psiholog  Hunter Honeycutt dotaknuo se fenomena Kardashian i njezinog zaštitnog znaka, velike guze koju uvijek ističe.

Honeycutt kaže kako je njezinu privlačnost stvorilo društvo koje varira od države do države i od kulture do kulture. Ako su danas u modi velike stražnjice, a do nedavno su mršavice bile poželjne, to onda nema veze s evolucijom i praljudima, već s kulturom društva u kojem živimo. 

Bez obzira na sve znastvene teorije, zaluđenost guzom Kim Kardashian i dalje ostaje zagonetka. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook