Varao ju je kad god je to mogao, a ona mu je opraštala. Ipak, pomalo se i bojala jedne od suprugovih ljubavnica.


U knjizi 'These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie' autor Christopher Andersen tvrdi kako je Jackie Kennedy znala apsolutno sve o preljubu svog supruga, velikog američkog predsjednika Jacka Kennedyja. A sve se tiče, naravno, najseksi žene tog vremena - Marilyn Monroe, koje se Jackie najviše bojala.

Vezani članci Sharon Tate i Roman Polanski Iznenadne i tragične smrti ovih zvijezda šokirale su svijet, a njihove nevjerojatne životne priče i danas intrigiraju javnost Jackie Kennedy Izašle su iz sjene te ostavile velik trag u povijesti: Ovo je 10 najpoznatijih američkih prvih dama

Prema napisima u knjizi, Marilyn je nazvala Jackie i rekla joj kako spava s predsjednikom te kako je suprug planira napustiti i oženiti se njome.

'Marilyn, udat ćeš se za Jacka, to je odlično', odgovorila joj je Jackie. 'I preselit ćeš se u Bijelu kuću te ćeš preuzeti poslove prve dame, a ja ću se iseliti i svi problemi postat će tvoji', navodno joj je odgovorila prva dama.

>> Smrt ikone: Vikala je kako nije njihov 'komad mesa', a onda je - umrla!

Marilyn je bila uvjerena kako će Jack ostaviti suprugu kako bi se njome oženio. Emocionalno nestabilna, pod utjecajem droga i alkohola, Marilyn je sebe zamišljala kao prvu damu te o tome razgovarala sa svojim prijateljima.

Znala je za sve njegove ljubavnice

Andersen tvrdi kako je Jackie znala sve o Jackovim prevarama no najteže joj je pala ova s Marilyn. Bojala se kako bi je zbog nje suprug zaista mogao ostaviti.

Čovjek blizak predsjedniku, general Godfrey McHugh, izjavio je u knjizi kako je Jackie znala za suprugove ljubavnice, a njezin prijatelj Ralph Martin potpuno se složio s njim.

'Znate, na kraju je Jackie znala za svaku njegovu ljubavnicu. Znala je njezino podrijetlo, njezine sposobnosti...'.

No, svejedno je prelazila preko svega.

Jackov prijatelj George Smathers tvrdi kako je Jackie sve opraštala dok god je njezin suprug, američki predsjednik, bio pristojan prema njoj i nije je ponižavao.

Čitavo vrijeme je sebe krivila zbog toga što je suprug vara. Bila je uvjerena kako se to dogodilo zbog toga što mu ona ne pruža dovoljno uzbuđenja u krevetu.

Dr. Frank Finnerty, njezin dugogodišnji liječnik, tvrdi kako mu se požalila na supruga tvrdeći kako 'prebrzo vodi ljubav i onda zaspe'.

No, osim o ženama, Anderson iznosi i predsjednikovu ovisnost o lijekovima.

Njegov liječnik Max Jacobson, poznat kao Dr Feelgood, na redovnoj bazi mu je propisivao jake lijekove koje je ovaj sve više pio.

Četiri puta tjedno dobivao je injekcije koje su prestrašile ostale liječnike zabrinute za predsjednikovo zdravlje znajući da su Maxove metode liječenja neke ljude dovele do ludila.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook