Sjećate li ga se?

Bio je san žena diljem svijeta, a onda se suočio s teškom bolesti zbog koje mu se život okrenuo naglavačke

Val Kilmer (Foto: AFP) Val Kilmer (Foto: AFP) Afp 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Val Kilmer (Foto: AFP) Val Kilmer (Foto: AFP) Val Kilmer (Foto: AFP) Val Kilmer (Foto: AFP) Val Kilmer (Foto: AFP) +0 Val Kilmer (Foto: AFP) Galerija

Glumac Val Kilmer nekoć je bio san mnogih žena, no danas je situacija malo drugačija...

Holivudski frajer Val Kilmer na sceni je već desetljećima, a iako je karijeru započeo kao kazališni glumac, sada ga svi znaju kao filmsku facu iz velikih blockbustera koji pune kina tisućama ljudi.

Pogledaj i ovo Nick Nolte (Foto: Profimedia) Velika promjena Počeo je kao model pa postao najzgodniji frajer Hollywooda, no danas ga na ulici ne biste ni prepoznali

Proslavio se sredinom 1980-ih ulogama u komedijama, a nakon inicijalnog profesionalnog uzleta okušao se i u nizu drugih žanrova. Tako smo ga gledali i u hitu "Top Gun" iz 1986., ali i u fantasy bajci "Willow" iz 1988., a snimio je i uspješni western "Tombstone" početkom 1990-ih. Dugo se činilo kako ovom glumcu neobičnog šarma i velike privlačnosti nitko i ništa neće stati na put te da će on vječno ostati velika zvijezda, no s godinama su se Valova slava i dobar izgled pomalo istopili, a danas bi ga rijetko tko prepoznao da ga sretne na ulici.

Podsjetimo, Val Kilmer dugo je smatran jednim od najpoželjnijih muškaraca svijeta, a utjelovio je čak i legendarnog strip junaka Batmana. Zanimljivo je da je Val Kilmer zapravo preuzeo ulogu Batmana Michaelu Keatonu. Naime redatelj filma bio je jako impresioniran Kilmerovom glumom, a postajala su i neslaganja sa seta s Keatonom, pa je donesena odluka da Val zamijeni svog kolegu i postane kultni junak. Ulogu Brucea Waynea prihvatio je bez razmišljanja, nije pročitao ni scenarij, a nije bio ni siguran tko sve radi na filmu, ali je bio siguran da želi ostati zapamćena kao Batman, a to mu je i pošlo za rukom.

Kada je film "Batman Forever" objavljen 1995. publika diljem svijeta pohrlila je u kina, a nitko nije ostao ravnodušan na Kilmerovu pojavu. Zgodan, markantan i misteriozan, bio je savršeni mračni heroj za kojim su uzdisali i muškarci i žene.

Najbitnija žena u njegovu životu definitivno je njegova bivša supruga, glumica Joanne Whalley koju je upoznao na setu filma "Willow". Vjenčali su se 1988., a brak je potrajao sve do 1996. Zajedno su dobili dvoje djece, a danas su navodno u dobrim odnosima. 

Iako su njegova karijera i privatni život dugo ostali netaknuti uobičajenim holivudskim skandalima, u siječnju 2015. tabloidi su počeli pisati o tome da glumac boluje od tumora, no nakon dvije godine šuškanja potvrda je stigla tek u travnju 2017. godine kada je sam Val potvrdio u jednom intervju da vodi dvogodišnju bitku s rakom grla zbog kojeg mu je drastično smanjen raspon glasa te zbog kojeg danas ima respiratornih problema. 

Teško zdravstveno stanje ostavilo je traga na omiljenom glumcu, pa on danas više nije mišićavi frajer kakvim ga pamtimo iz 1990-ih, već 59-godišnji gospodin prvenstveno posvećen svom zdravlju. 

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Maja Šuput Celebrity Maja Šuput se popela na ljestve i zablistala u haljini s prorezom do boka: "Penjanje ti divno stoji"

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene