Goran Višnjić hrvatski je glumac koji se uspio davnih dana probiti do Hollywooda. Sada predstavlja svoj novi film "General", a mi smo se prisjetili njegovog puta do slave.

Galerija


Šarmer tamne kose koji je uspio osvojiti čak i pjevačicu Madonnu, Goran Višnjić hrvatski je glumac s holivudskom adresom. Njegov glumački talent i dobar izgled osigurali su mu uspjeh ne samo na domaćoj, već i na međunarodnoj sceni. 

Vezani članci Holivudske verzije - 4 Možete li prepoznati u kojoj se zemlji odvija film samo prema bojama u sceni? Shia LaBeouf (Foto: Profimedia) Pretvorio se u svog oca: Proćelav i u odjeven u stilu devedesetih - prepoznajete li ovog slavnog glumca?

Veliku priliku Višnjić je dobio 1990-ih kada je američkoj publici predstavljen kao doktor Luka Kovač u medicinskoj seriji "Hitna služba". Zahvaljujući uspjehu u toj seriji, Višnjić se trajno preselio u SAD, a uslijedio je i uspjeh na privatnom planu pa je oženio kćer slavnog hrvatskog redatelja Antuna Vrdoljaka. 

Upravo novi Vrdoljakov film, "General" Višnjić trenutno predstavlja u Hrvatskoj gdje će biti premijerno prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli."General" je film posvećen generalnu Anti Gotovini, ključnoj ličnosti u povijesti Domovinskog rata. 

Zanimljivo je kako je Višnjić od najranijih glumačkih dana birao uloge u ratnim filmovima s bremenitim povijesnim porukama. Sa samo 16 godina debitirao je u kontroverznom filmu "Braća po materi" gdje je glumio mladog ustašu. 

Od samih početaka njegove karijere je bilo očito da se radi o glumcu s mnogo potencijala. Naime, Višnjić je najmlađi glumac ikada izabran da glumi Hamleta na Dubrovačkim ljetnim igrama, a u ulozi nesretnog danskog kraljevića pojavljivao se od 1994. do 2000. osvojivši niz nagrada. 

1998. Višnjića je slavna kraljica popa Madonna izabrala među stotinama drugih kandidata te mu dala ulogu u svom spotu za pjesmu "The Power of Goodybye". Hollywood njegovom šarmu jednostavno nije mogao odoljeti, pa je 1999. ovog hrvatskog glumca časopis People proglasio najzgodnijim stranim glumcem na svijetu, a 2005. opet se našao na listi najzgodnijih muškaraca. 

Njegovoj reputaciji neodoljivog zavodnika ide u prilog i to što ga se ozbljno razmatralo za ulogu Jamesa Bonda. 

Što se tiče uspjeha na domaćem terenu, Višnjić je najzapaženiji po svojoj ulozi u filmu "Duga mračna noć" Antuna Vrdoljaka. 

Višnjić je oženjen Evom, tj. Ivanom Vrdoljak, kiparicom i umjetnicom s čijim ocem, Antunom Vrdoljakom, Goran tako odlično surađuje. Par je posvojio dvoje djece, a dobili su i jedno biološko dijete. 

Iako je glumčev privatan život tekao mirno, jedan skandal zamalo je sve uništio. 

Naime, Mirela Rupić, Hrvatica s kojom je Višnjić za vrijeme svog braka imao kratku aferu zatrudnjela je i rodila mu kćer, Lanu Lourdes. Kada je Mirela istupila u medije i zahtjevala da Višnjić prizna svoju kćer on za to nije želio ni čuti. Ipak, sud ga je natjerao da zbog DNK analize prizna svoje dijete. 

Ipak, čak ni nakon što je javno morao priznati da je prevario suprugu i dijete napravio drugoj, poznati je glumac odbio viđati svoju kćerkicu dugi niz godina, dok ga nedavno paparazzi nisu po prvi puta vidjeli u šetnji s njom. 

 

Ovisnost i estetski zahvati učinili su svoje: 80-ih je bila seks simbol, no danas je neprepoznatljiva