Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najveći prošlogodišnji danski kino-hit, snimljen po bestselleru Jussi Adler-Olsena, po receptu prokušanog skandinavskog krimića, istražuje misteroizne i nikad riješene zločine!


Najgledaniji danski film prošle godine na matičnom tržištu (čak 750 000 gledatelja) ŽENA U KAVEZU / KVINDEN I BURET, dolazi u hrvatska kina 6. veljače. Igrat će u ZG ( Cinestar Zagreb), Splitu (Zlatna vrata), Rijeci (Art kino) te Pazinu.

Vezani članci Slika nije dostupna Mračna priča iz pučke predaje: Otkrivena zastrašujuća strana blagdana Slika nije dostupna Nije šala: Stjepan i Luka osvajaju Hollywood!

Film je snimljen po istoimenom bestselleru Jussi Adler Olsena, 'tvrdokornom' skandinavskom krimiću koji je u modi još od Milenium trilogije.

Čemu nas doista uče romantični filmovi?

Žena u kavezu je priča o glavnom inspektoru Carlu Morcku i njegovom asistentu Assadu koji su zaposleni na zastarjelim-zaboravljenim slučajevima. Ovaj put radi se o pet godina starom slučaju misterioznog nestanka političarke Merete Lynggaard - slučaj koji ih odvodi duboko u nasilno i bolesno podzemlje naizgled uštirkane i ispolirane skandinavske svakodnevice.

Knjiga Žena u kavezu objavljena je 2007. i do sada je objavljeno sveukupno 4 knjige u seriji o Odjelu Q. Knjige su osvojile brojna priznanja te su postale bestselleri kod kuće i diljem svijeta. U listopadu 2012, pisac Jussi Adler Olsen primio je Barry nagradu za roman godine, a u kolovozu iste godine dospio je na New York timesovu bestseller listu. Knjige iz ove serije prodale su se u više od 6 milijuna kopija a dnevno se proda čak 6000 komada.

Pet godina od nestanka s trajektnog pristaništa danske političarke Merete Lynggaard, Carl Morck ponovno otvara zaboravljeni slučaj. Usprkos mogućem prisustvu svjedoka, Meretinog retardiranog brata Uffea, misterija je odbačena i proglašena nerješivom od strane kopenhagenaške policije koji misle da se Merete jednostavno poskliznula s broda iz nepoznatih razloga. No, Carl je odlučno prihvatio zadatak da razriješi misterij. Istjeran iz Odjela Q, njegovog vlastitog odjela za zaboravljene slučajeve, nakon jedne pucnjave, on može sam birati zadatke, konrolirati svoj budžet te pozivati dansku policiju u pomoć. Trebat će mu svesrdna pomoć jer je Merete suprotno očekivanjima još živa....
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook