Sve je bliži početak regionalne turneje 'Dobrodošao u klub' najpopularnija pjevačke zvijezde ovih prostora - Severine!


'Dobrodošao u klub' bit će bajka u četiri čina. To će biti svojevrsno putovanje kroz tamne i svjetle trenutke ljudske duše u vizualno-muzičkom teatru. Severinu će pratiti 8 plesača i 5 plesačica, a koreograf je Anže Škrube iz plesnog studija 'Maestro' iz Ljubljane.

Severinin menadžment, svjestan financijske krize u zemlji je prilagodio cijene ulaznica, te će tako svi obožavatelji po pristupačnim cijenama moći prisustvovati ovom koncertnom spektaklu. Ulaznice za Rijeku krenule u prodaju od srijede 27.02. po cijeni od 90 kuna, dok su na dan koncerta 100 kn. Pretprodaja za zagrebačku Arenu krenula je 11.03.
Umjetničko vodstvo turneje je preuzela međunarodna kazališna organizacija 'Pandur Theaters' koja je u svijetu, a i kod nas poznata prije svega po svojim intrigantnim kazališnim i interdisciplinarnim projektima u drami, operi i baletu.

Vezani članci Slika nije dostupna Spektakl koji je obilježio vikend: Severina u zagrebačkoj Areni! Slika nije dostupna Severina je u zagrebačkoj Areni priredila spektakl za pamćenje

Umjetnički voditelj Tomaž Pandur je jedan od najzanimljivijih i najnagrađivanijih europskih kazališnih redatelja s autorski prepoznatljivim rukopisom, koji po pravilu ne preuzima poznate, nego stvara nove trendove.

Iznimna ekipa

Za Severinin koncert izabrao je iznimnu međunarodnu umjetničku ekipu: od filmskog i video umjetnika Dorijana Kolundžije iz Galerije 12, dramaturginju Liviju Pandur, koreografa Anžea Škrubeja i njegov plesni ansambel Maestro, za tehnički dio zadužan je Željko Radočaj dok kostimografiju potpisuje Marko Mitanovski koji je imao priliku surađivati i surađuje sa svjetskim glazbenicima i umjetnicima poput Beyonce, Lady Gage, Skunk Anansie, Katie Melua, Sophie Elis – Bextor, Paloma Faith, Immodesty Blaize, Bishi, Broken Hearts i mnogim drugima. Markove kreacije su poznate po skulpturalnoj, kazališnoj formi, detaljiziranim konstrukcijama I preciznoj geometriji.

'Dobrodošao u klub' utjelovljuje Severinino viđenje cijelog tog putovanja kroz pjesmu i melodiju, popraćeno vizualnim radovima i scenskim pokretima.

Publika će istovremeno prisustvovati spektaklu i intimnom performansu, otvaranju onog najdubljeg što nosimo u sebi, jukstapoziciji ljubavi i mržnje, tame i svjetla, tuge i radosti, dobra i zla, reda i kaosa. Iskusit će neobično putovanje kroz osjećanje ushićenja i radosti, bola i tuge slomljenog srca.

Datumi turneje

Severinina turneja počinje 23.03.2013. u Rijeci, u Dvorani Mladost i obuhvatit će glavne pozornice u cijeloj regiji.

Beograđani će je imati priliku vidjeti u Kombank Areni 30.03., potom se cijela turneja seli u Skopje gdje će se koncert održati u Areni Boris Trajkovski 13.4., koncert u Areni Zagreb je zakazan za 11.05., a potom u Ljubljani 30.05. Termini za Sarajevo i Podgoricu će se objaviti naknadno.

Ova posebna bajkovita turneja bit će sačinjena od preko 28 pjesama - nekih u potpuno novom aranžmanu, a nekih baš onakvih na kakve je publika navikla.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook