Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Taj doajen hrvatske glazbe već se desetak godina bori sa zdravstvenim problemima, a 2004. mu je u Padovi presađena jetra.


Zdravstveno stanje legende hrvatske glazbene scene Arsena Dedića kritično je, doznaje se neslužbeno iz izvora bliskih KBC-u Zagreb u kojemu je Dedić već dva tjedna hospitaliziran.

Vezani članci Milan Kujundžić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Kujundžić o blokadi kninske bolnice: Novac će osigurati HZZO i Šibensko-kninska županija Opća bolnica Knin (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Bolnici u Kninu blokiran račun zbog duga veledrogeriji: ''Ovo može dovesti do gašenja''

Zadnja 24 sata stanje mu se drastično pogoršalo, potvrđeno je iz te bolnice.

Dedić je zbog sepse prije dva tjedna primljen na intenzivnu njegu Interne klinike KBC-a Zagreb, nakon što mu je ugrađena proteza kuka u Krapinskim Toplicama. S obzirom da je riječ o bolesniku kojemu je ranije presađena jetra i koji je primao imunosupresive, bio je izložen većem riziku od infekcija.

Humanitarni koncert Gabi Novak i Arsena Dedića 'Korak u život' okupio mnoge goste

Na Rebro je primljen s evidentnim pokazateljima jakoga infekta, a bio je gotovo bez svijesti kad je prebačen na intenzivnu njegu interne klinike. CT pretragom su pronađene žarište infekcije na otečenoj nozi, koja je bila izvor sepse.

Taj doajen hrvatske glazbe već se desetak godina bori sa zdravstvenim problemima, a 2004. mu je u Padovi presađena jetra. (HINA)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook