Slavni pjevač Zdravko Čolić davne 1974. razmišljao je o svjetskoj karijeri. Snimio je par pjesama na njemačkom jeziku, te promijenio scensko ime.


Jedan od najpopularnijih pjevača bivše Jugoslavije je zasigurno Zdravko Čolić. No, na početku svoje karijere Zdravko je sanjao o svjetskoj karijeri. Tako je on davne 1974. potpisao ugovor s njemačkom granom tvrtke Warner Music Group, te snimio nekoliko hitova na njemačkom jeziku.

Vezani članci Una Čolić - 5 Kćeri glazbene legende godi pažnja fanova, a novu dozu osigurala si je fotkom u badiću s velikim izrezom Una Čolić - 3 Kći Zdravka Čolića seksi fotkama u badiću potaknula na mnoge komentare, do izražaja je došao bujni dekolte: "San svih momaka"

Kako je njegovo ime bilo teško za izgovoriti, njemački producenti odlučili su ga preimenovati. Zamijenili su ime Zdravko Čolić za scensko ime Dravco. No, Čolić se nije htio preseliti u Njemačku, tako da je morao odustati od ideje o svjetskoj karijeri, ali zato singlove koje je pjevao na njemačkom prije 30 godina možete poslušati niže.