Zdenka Kovačiček progovorila je o karijeri, tijekom koje je, kaže, bilo svega. Alkohola, tuluma, nespavanja...


Jedna je i jedina Zdenka Kovačiček. Hrvatska glazbena diva sa 60-godišnjom karijerom otkrila je u emisiji "Zdravlje na kvadrat" koliko je buran život ostavio traga na njezinom zdravlju. Karijera joj je odmah, u samom početku, krenula sto na sat. Cijeli je život stoga pod stresom, bio on pozitivan ili ne. Putovanja, nastupi, razni ljudi, očekivanja, sve to ostavilo je određeni trag.

Vezani članci Natko Beck Najveći hrvatski influencer među liječnicima bio je roker, panker i reper, a najviše ga veseli dječji osmijeh: "Univerzalni lijek za sve" Zdenka Kovačićek Dobitnica Porina za životno djelo Zdenka Kovačiček priprema seriju prvoklasnih ljetnih koncerata

"Ja nisam o tome razmišljala dok mi se nije dogodilo prije par godina da mi pozli usred nastupa. Tlak je te večeri, kad su se upalili reflektori, počela sam pjevati, najedanput mi je tlak bio 260 - naravno, došla je hitna", prisjeća se Zdenka. Liječnici su joj tada rekli i da je rođena pod sretnom zvijezdom - jer je preživjela. "Ja uzimam tablete za tlak i mjerim ga redovito. Naravno, promjena vremena opet djeluje na taj tlak, on se poveća kod mene."

Ipak, njena zdravstvena slika je dobra. Nikad, kaže, ni u 60 godina karijere nije primila injekciju da bi mogla pjevati. No, problemi s tlakom i spavanjem nisu bili jedino što je loše utjecalo na zdravstvenu sliku. Otkrila je Zdenka da je bilo u karijeri i poroka, što njena profesija zahtjeva. "Ma naravno. Ta profesija zahtjeva tako neke poroke kao što je alkohol, droga, ali ona ne dolazi u obzir jer za nju nismo imali ni novaca. Bilo je alkohola, tulumarenja, nespavanja po tri dana i tri noći ludovanje", prisjeća se Kovačiček.

Sve je bilo umjereno i u skladu s godinama, dodaje. Danas živi mirno, povučeno, ne prihvaća sve koncerte, bira nastupe, jer organizam i zdravlje želi održavati u ravnoteži. Voli prirodu, životinje, brine i o psima u azilu. Često je u Istri na svojoj "livadi iz snova" gdje je podigla malu kućicu. Ljubiteljica je dobrog filma i kazališta.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju