Oporba je oštro napala vlast zbog snimke vožnje popularne pjevačice Svetlane Cece Ražnatović u helikopteru Vlade Republike Srpske.

Galerija


Republiku Srpsku potresa političko-estradni skandal. Oporba je oštro napala vlast zbog snimke vožnje popularne pjevačice Svetlane Cece Ražnatović u helikopteru Vlade Republike Srpske.

Pjevačica je snimku s potpisom "Stižemo u Banja Luku" objavila na internetu, a u novogodišnjoj noći je nastupila u klubu koji je u vlasništvu ljudi bliskih predsjedniku Dodiku. Vlasti tvrde da Ceca helikopterom nije stigla iz Srbije, već je samo povezena na redoviti trenažni let iznad Banja Luke.

"Svi letovi helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske registrirani su u Kontroli leta i te informacije dostupne su svima. Upravo zbog lake provjerljivosti i dostupnosti podataka o letovima Helikopterskog servisa, tvrdnje da su 31. prosinca 2017. naši helikopteri korišteni po nalogu predsjednika Republike Srpske smatramo zlonamjernim", stoji u izjavi Helikopterskog servisa RS.

Oporbena stranka SDS uputila je priopćenje u kojem stoji: "Pitamo Vladu Republike Srpske trebaju li građani plaćati privatna putovanja pojedinaca iz svojih već odavno praznih džepova? Krajnje je neprimjereno i nezakonito korištenje javnih resursa Republike Srpske za privatne potrebe, a sve po nalogu Milorada Dodika."

 

Mi stizemo u BL-ku!A moja veeeelikaaaaa beba spava......

A post shared by CECA (@craznatovic_official) on

U floti helikopterskog servisa su četiri letjelice. Vlasti su prije nekoliko mjeseci odlučile potrošiti gotovo devet i pol milijuna konvertibilnih maraka za kupnju još jednog helikoptera. Ta je odluka izazvala optužbe oporbe za rastrošnost. Vlasti tvrde da se radi o većem višenamjenskom helikopteru koji će se osim za potrebe Vlade i predsjednika koristiti i za gašenje požara, prijevoz pacijenata, kao i operacije specijalne policije.