Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog prijetnji islamskih ekstremista koji izbor za Miss svijeta smatraju nemoralnim, natjecanje je iz Jakarte premješteno na Bali.


Izbor za Miss svijeta ovog vikenda trebao se održati u Jakarti, ali zbog prijetnji prosvjednika za koje je ovo natjecanje 'pornografije i prostitutki', iz sigurnosnih razloga premješteno je na Bali.

>> Izbor za Miss svijeta: 'Lana je pomalo hendikepirana jer su joj dali da nosi tu haljinu'

Vezani članci Slika nije dostupna TERORISTI PRIJETE PUTINU: 'Imamo iznenađenje za vas!' Slika nije dostupna Lijepa Filipinka uzela krunu: 'Bit ću vaša Miss svijeta zauvijek!'

Podsjetimo, Missice su nekoliko dana provele pripremajući se na predivnom Baliju, a onda su otišle u Jakartu. Ipak, organizatori smatraju kako je utjecaj ekstremista na Baliju manji pa će se natjecanje održati tamo.

'Protestirat ćemo protiv ovih izbora, to je nedopustivo. Sve će nas Bog kazniti. Ovo je ponižavanje žena', tvrde ekstremisti. Već je ranije potvrđeno kako djevojke na ovom natjecanju neće nositi bikinije zbog toga što to vrijeđa većinu tradicionalnog stanovništva u Indoneziji, a za ovaj narod, gdje većinu stanovništva čine muslimani, ovakvo natjecanje je nemoralan događaj.

Izbor za Miss održat će se 28. rujna u 13.30 sati po našem vremenu, a Hrvatsku će predstavljati Lana Gržetić.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook