Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovog vikenda završio je 'Ja Bih festival' u Sarajevu čiji je cilj bio promocija i kulturna razmjena između Sarajeva i Zagreba.


Sarajevske gošće bila su Milana Vlaović, književnica, novinarka i kolumnistica te najpoznatija hrvatska dizajnerica Aleksandra Dojčinović.

Spisteljica Milana Vlaović je u opuštenoj atmosferi kluba Gogo, zajedno sa promotorima - filmskim redateljem Jasminom Durakovićem i glumicom Gordanom Boban, predstavila svoju posljednju knjigu 'Rašeljka i druge žene', a radi se zapravo o zbirci priča koje se pripovijedaju iz ugla bivše supruge nogometaša. Knjigu je napisala kao odgovor na proživljene trenutke tog svijeta za koji kaže da i nije tako sjajan i bajkovit kako to danas mediji predstavljaju i uvažavaju.

Naglasak sarajevskog razgovora bio  je naravno na nogometu i njegovom naličju i kroz prizmu kako ga je Milana Vlaović doživjela dok je živjela skupa sa bivšim suprugom.
Milana je u Sarajevu pričala o detaljima vezanim za posljednju knjigu, kao i dvije ranije objavljene: "Blato" i "Bomboni od meda".

Povodom zatvaranja festivala održano je i modno druženje kojim su predstavljene kreacije Aleksandre Dojčinović, miljenice hrvatske modne publike koja je u samo nekoliko godina postala nezaobilazno dizajnersko ime na domaćoj modnoj sceni.

Kroz druženje sa gostima i uz zvuke jazza u izvedbi Jazz trija Šukalo, Hadžić, Sirbubalo, Aleksandra je predstavila svoje modele performansom glumica Magacin Kabarea -  Zane Marjanović, Mone Muratović, Sanele Krsmanović, Maje Zećo i Ene Kurtalić.

Vezani članci Aleksandra Dojčinović i Katica Topčić (Foto: PR) Otkriveni trikovi koje Aleksandra, Marija, Sandra i Olja koriste za besprijekoran izgled Maja Šuput (Foto: Instagram) Maja Šuput na Maldivima pokazala treću vjenčanicu i objasnila zašto ju je dosad skrivala

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook