Popularnu seriju "Inspektor Rex" možete svakog dana gledati na Doma TV-u u 13:30.

Galerija


Serija "Inspektor Rex" prvi put je emitirana prije 26 godina, a osvojila je simpatije i odraslih i djece zbog svog glavnog junaka na kojeg rijetko tko ostaje imun. 

Naime, u središtu austrijske kriminalističke serije o odjelu za ubojstva u Beču je njemački ovčar Rex. Pas, kojem su jedina slaba točka žemlje i redovito ih krade drugima, zvijezda je serije u kojoj su se njegovi vlasnici mijenjali, ali on je ostao kroz sve sezone. Barem se tako činilo gledateljima jer prema informacijama sa snimanja Rexa su glumila tri njemačka ovčara: Reginald von Ravenhorst, Rhett Butler i Henry.

O prošlosti simpatičnog psa se u seriji malo saznaje. Rexa su kao štene ukrali kriminalci, ali je uspio pobjeći i sprijateljio se s dječakom s kojim je riješio svoj prvi slučaj. Kasnije je prošao dresuru za policijskog psa i počeo je raditi u bečkoj policijskoj postaji. 

Prvog vlasnika mu je raznio bombaš i nakon toga ga je uzeo k sebi inspektor Richard Moser. Zajedno su stanovali u Ulici Marrokanergasse, broj 18, u bečkoj četvrti Landstraẞe. U četvrtoj sezoni je Rexov vlasnik postao Alexander Brandtner, a u osmoj Marc Hoffman. 

U 10. sezoni se radnja preselila u Rim gdje je pas počeo pomagati talijanskoj policiji u otkrivanju zločina. Tamo je promijenio tri vlasnika, a to su bili Lorenzo Fabbri, Davide Rivera i Marco Terzani.

Najviše simpatija gledatelja je ipak osvojio prvi Rexov vlasnik. Riječ je o austrijskom glumcu Tobiasu Morettiju (61) koji je utjelovio Richarda Mosera. Napustio je svjetski poznatu seriju jer je htio raditi na novim angažmanima, no to mu se nije pokazalo kao dobra odluka jer nijedan nije bio zamijećen od strane publike. 

Moretti je završio studij kompozicije na Sveučilištu za glazbu i scenske umjetnosti u Beču, a satove glume je imao u školi Otto Falckenberg u Münchenu. Pojavljuje se u serijama i filmovima, a 22 godine je u braku sa sviračicom oboe Julijom te imaju troje djece. Uz glumu sa suprugom vodi i obiteljsko gospodarstvo u Innsbrucku. Uzgajaju stoku za meso i proizvode organske proizvode. 

Priliku da zaigra u popularnoj seriji nakon Morettija je dobio Gedeon Burkhard. Njegovu karijeru je obilježila uloga inspektora i Rexovog vlasnika, a kasnije se jedino istaknuo u filmu "Nemilosrdni gadovi" redatelja Quentina Tarantina. Zanimljivo je i da je gledanost pala nakon Tobiasovog odlaska iz serije, no svejedno je to za Gedeona bila najveća uloga u karijeri. 

Glumac je usto u kolovozu 1998. bio jedan od tri najerotičnija muškarca u Njemačkoj po anketi njemačkog tabloida Bilda. Imao je nekoliko supruga i veza te iz njih ima kćer Gioiu Filomenu. 

Kada je radnja serije preseljena u Italiju, prvi Rexov vlasnik je bio Lorenzo Fabbri kojeg je utjelovio Kaspar Capparoni (56). On je i najazapaženiji u talijanskoj verziji, a kao i većini glumaca vrhunac karijere mu je bilo pojavljivanje u "Inspektoru Rexu". Glumio je u još nekoliko serija i filmova, a od 2010. je u braku modelom Veronicom Maccarone (37) s kojom ima sina Daniela. 

Trudna ili samo nezgodan odabir odjeće? Uvijek plijeni pažnju utreniranim tijelom, a sada se šuška o sretnoj vijesti