Film "Zla kuća", koji možete pogledati večeras na Novoj TV u ponoć, snimljen je prema jednom od mnogih hit-knjiga Agathe Christie.

Galerija


Drama "Zla kuća" snimljena je prema jednoj od najzamršenijih priča kraljice krimića Agathe Christie

Vezani članci Gillian Anderson (Foto: IMDB) Pogledajte kako danas izgledaju Scully i Mulder, omiljeni dvojac iz serije koja je nekima ledila krv u žilama Mario Valentić - 2 Poslije uloge stripera vraća se kao policajac sa službenim vozilom kakvo još niste vidjeli: ''Inspirirali su me Jim Carrey i Mr. Bean''

Radnja prati privatnog detektiva koji na nagovor svoje ljubavnice prihvati izazov uhvati ubojicu njenog djeda. On se nekoć bavio špijunažom, a sada se hvata u koštac s ovim slučajem dok policija počinje otkrivati mračne obiteljske tajne. Sumnjive okolnosti u kojima je umro bogat vlasnik imanja govore kako je kuća na spornom imanju opravdano dobila pridjev "zla". 

U filmu glume Max Irons, Stefanie Martini, zvijezda komedije "101 dalmatinac" Glenn Close, Christina Hendricks poznata po hit-serijama "Momcima s Madisona" i "Good Girls" te Gillian Anderson koja se proslavila u kultnom "Dosjei X". 

Inače, upravo je "Zla kuća" britanskoj spisateljici Christie bila omiljena knjiga od svih koje je napisala. U filmu lik Lady Edith, koji je utjelovila Gleen, kaže da Sophia, koju tumači Stefanie, vjeruje da je u kući živjela obitelj Borgia. Riječ je poznatoj, moćnoj obitelji iz 15. i 16. stoljeća koja je bila osumnjičena za brojne zločine, a najzapaženija su ubojstva trovanjem. 

Zanimljivo je da je otac Maxa, koji igra jednu od glavnih uloga, onu Charlesa Haywarda oskarovac Jeremy Irons. On je u seriji "Obitelj Borgia" utjelovio Rodriga Borgiju. 

U jednoj sceni u filmu "Zla kuća" se spominje da se "mačka nalazi među golubima" u vili. Na taj se način aludira na Agathin krimić "Cat among the pigeons". 

U drami glume i Julian Sands, Christian McKay i Amanda Abbington koji se mogu smatrati veteranima u krimićima britanske spisateljice. Naime, bili su dio televizijskih adaptacija romana o detektivima Herculeu Poirotu i gospođici Jane Marple.