Zagreb kao europska modna destinacija i posebno mjesto u kojem se odvija dinamičan i uspješan modni život.

Galerija ZFD 2018 (Foto: Franjo Matković) +0 ZFD 2018 (Foto: Franjo Matković)

Zagreb Fashion Destination ili skraćeno ZFD, modni je i medijski projekt, manufakturna priča koja traje nekoliko dana. Točnije, 7. i 8. studeni 2018. rezervirani su za jednu zanimljivu modnu poslasticu u kojoj modni dizajneri, robne marke i radionice iz Hrvatske i regije prikazuju svoje najnovije modne kolekcije koje predstavljaju ili utječu na trenutne modne trendove i na one koje tek dolaze.

Vezani članci Hana Hadžiavdagić i Tarik Tabaković (Foto: PR) Vjenčali su se nakon kratke veze, pa otišli tulumariti na Zrće: 9 godina kasnije jednako su sretni Zagreb Fashion Destination (Foto: Jelena Balić) Otkrivena imena dizajnera koji će nastupiti na ovogodišnjem Zagreb Fashion Destinationu

Tvornica kulture Zagreb, mjesto je na kojem će se događati sva čarolija. Njezin nedavno obnovljen interijer savršeno se uklapa u koncept ove nove modne priče.

Zašto Zagreb? Grad Zagreb zauzima najistaknutije mjesto od svih gradova, te je centar u kojem svaki novi modni iskorak i inovacija postaje važan društveni i medijski događaj. Isto tako, Zagreb je grad koji je uvijek „gladan“ za novim pričama, projektima i u njemu uvijek ima mjesta za kreativnost, za nešto svježe, novo, drugačije i zanimljivo. Misija i vizija samog projekta ZFD18 je postati mjesto susreta mladih dizajnera, afirmiranih kreatora, ali i trgovačkih kuća i prodavača koji će prepoznati kvalitetne marke te ih plasirati na tržište i u maloprodaje, kako bi projekt postao održivim u gospodarskom smislu.

Tijekom višednevnog događaja planira se sudjelovanje nekoliko desetaka hrvatskih dizajnera, te gostiju iz regije; Beograd, Sarajevo, Mostar, ali i ostalih zemalja članica EU, dok prve pozitivne signale o odazvanosti dolaze iz Švedske, Slovenije i Njemačke.

Zagreb Fashion Destination definitivno svim sudionicima i gostima nudi novu inspiraciju za buduće kreativne izražaje i silno se veselimo vidjeti što nam je to ekipa, koja stoji iza ovog maštovitog projekta pripremila.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju