prijete mu ozbiljne kazne

ANKETA: Will Smith se ispričao Chrisu Rocku nakon što je pokrenuta istraga o incidentu, mislite li da je isprika iskrena?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Will Smith se ispričao Chrisu Rocku, kojeg je ošamario na dodjeli Oscara, nakon što je Akademija filmske umjetnosti i znanosti pokrenula službenu istragu o incidentu.

Will Smith se ipak ispričao Chrisu Rocku nakon što ga je ošamario na dodjeli Oscara jer se komičar našalio na račun Smithove supruge.

Pogledaj i ovo showbuzz ostala šokirana! Izraz lica Nicole Kidman nakon incidenta na dodjeli zlatnih kipića postao hit na internetu, pogledajte kako je reagirala

Smith je u objavi na Instagramu rekao da je njegovo ponašanje na svečanosti dodjele nagrada bilo neprihvatljivo i neoprostivo.

"Želio bih ti se javno ispričati, Chris", napisao je Smith. "Bio sam izvan sebe i pogriješio sam."

Tijekom svojeg govora Rock se našalio na račun Jade Pinkett Smith zbog njezine ćelave glave. Usporedio ju je s G.I. Jane, popularnim filmskim likom koji je na velikom platnu utjelovila na ćelavo obrijana Demi Moore.

"Jada, volim te. G.I. drugi nastavak, jedva čekam vidjeti", kazao je Rock. No njegova šala je teško pala Willu jer se Jada već neko vrijeme bori s bolešću zbog koje na dijelovima glave ostaje bez kose, o čemu je i javno govorila.

Smith se tijekom prijenosa uživo popeo na pozornicu i udario Rocka u lice nakon što se komičar našalio na račun Smithove supruge. Manje od sat vremena kasnije Smith je osvojio nagradu za najboljeg glumca za ulogu u filmu "Kralj Richard".

"Šale na moj račun dio su posla, ali šala o Jadinom zdravstvenom stanju bila je previše za mene i emotivno sam reagirao. Sram me je i moji postupci nisu ukazivali na čovjeka kakav želim biti", poručio je Smith.

Ranije je Akademija filmske umjetnosti i znanosti, koja broji 9900 članova, osudila Smithove postupke poručivši kako razmatra stvar.

"Službeno smo započeli istragu incidenta i istražit ćemo daljnje radnje i posljedice u skladu s našim pravilnikom, standardima ponašanja i kalifornijskim zakonom", dodala je Akademija.

Kršenja pravilnika mogu rezultirati suspenzijom ili izbacivanjem iz Akademije, oduzimanjem nagrade ili suspenzijom za buduće nagrade.

SAG-AFTRA, sindikat koji zastupa glumce, nazvao je Smithove postupke "neprihvatljivim" i rekao da je bio u kontaktu s Akademijom i televizijskom kućom ABC "kako bi osigurao da se ovo ponašanje riješi na odgovarajući način".

Kada je primio Oscara za najboljeg glumca, Smith se ispričao Akademiji i kolegama, ali ne i Rocku te je rekao da se nada da će biti ponovno pozvan na dodjelu Oscara.

Sve to dovodi u pitanje i prave motive iza glumčeve isprike komičaru. Što vi mislite?

Mislite li da je isprika Willa Smitha iskrena?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Incident je nadmašio ostatak svečanosti u trajanju od tri i pol sata i zasigurno će ostati jedan od najupečatljivijih trenutaka 94. dodjele Oscara.

Ovakvo bi ponašanje Smitha moglo stajati njegove izvrsne glumačke reputacije u Hollywoodu, ali ne i kaznene prijave, barem zasad, jer je policija u Los Angelesu objavila da je Rock odbio podnijeti prijavu policiji.

Gledanost svečanosti naglo je skočila u odnosu na prošlu godinu, na prosječno 15,36 milijuna ljudi, prema preliminarnim procjenama. To predstavljalo povećanje od 56 % u odnosu na 2021.

New York Times, pozivajući se na dva anonimna dužnosnika industrije, navodi da su postojale ozbiljne rasprave o izbacivanju Smitha iz Dolby Theatrea nakon njegova napada na Rocka.

Međutim, nije bilo previše vremena jer se nagrada za najboljeg glumca bližila, rekao je jedan od izvora za novine, a dionici su imali različita mišljenja o tome kako dalje.

(Hina)

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Kevin Costner i Christine Baumgartner (Foto: AFP) Kevin Costner (Foto: Profimedia) Kevin Costner i Christine Baumgartner (Foto: AFP) Kevin Costner (Foto: AFP) +0 Kevin Costner i Christine Baumgartner (Foto: AFP) Celebrity Puno je godina prošlo prije nego što su shvatili da su stvoreni jedno za drugo, priznao je i zbog čega ga je bilo strah

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Leonardo Dicaprio i Camila Morrone (Foto: Profimedia) Leonardo DiCaprio i Camila Morrone (Foto: Profimedia) Leonardo DiCaprio i Camila Morrone (Foto: Profimedia) +0 Leonardo DiCaprio i Camila Morrone (Foto: Profimedia) Celebrity Dok su ga na Oscarima ismijavali, on je uživao s 23 godine mlađom ljepoticom kojoj je uspjelo nešto što mnogima prije nje nije!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene