Michael Jackson je tijekom 15 godina platio 35 milijuna dolara (200 milijuna kuna) za zataškavanje svojih djela.


Koreograf Wade Robson poznat je javnosti od kako je 2005. na sudu branio Michaela Jacksona u slučaju navodnog seksualnog zlostavljanja djece. I 2009. branio je pokojnog pjevača i tvrdio kako ga nikada nije seksualno zlostavljao, međutim, 2013. odlučio je tužiti Jackson estate upravo za seksualno zlostavljanje.

Vezani članci Koronavirus u Belgiji, ilustracija Sud u Belgiji proglasio odluku o zatvaranju kafića i restorana nelegalnima, traže ukidanje u roku od trideset dana Zoran Mamić i Zdravko Mamić Zoranu Mamiću odbijen zahtjev za izvršavanjem kazne u BiH: ''Ministarstvo u ovom trenutku nema osnova za daljnje postupanje po molbi osuđenika''

 

'Jackson nije zlostavljao tog dječaka!'

Robsonov odvjetnik u tužbi navodi kako je Jackson malodobnog Wadea zlostavljao u periodu od sedam godina. Odvjetnik koji predstavlja Jackson estate odbacio je sve te tvrdnje.

Odvjetnik Jackson estate podsjetio je kako je Robson pod zakletvom izjavio da ga Michael nikada nije seksualno napastvovao. Kontra te izjave, Robsonov odvjetnik je naglasio kako je Wade tada bio jako mlad i zbog psihičkih trauma nije mogao svjedočiti razumno. 

Robsonov odvjetnik je izjavio, 'Uvjereni smo kako nakon svih dokaza koji će se iznjeti na civilnom sudu, neće ostati mjesta sumnji u to kakav je seksualni predator Jackson bio'.

'Taj seksualni predator potpuno ga je stavio pod svoju kontrolu'

Robsonu je bilo pet godina kada je prvi put upoznao Michaela Jacksona. Na njegovom je ranču spavao dvadesetak puta. Kada su svjedoci tvrdili da su vidjeli kako ga Michael zlostavlja, Robson je izjavio da ne želi da njegovo ime vezuju uz tako prljave stvari.

 

Ipak, čini se kako je želja za laganom zaradom bila jača pa je Wade promijenio sve svoje izjave, međutim, malo se preračunao. Sude je donio presudu, Wade je predugo čekao s pokretanjem postupka tako da su sve njegove optužbe odbačene.

Iako je pjevač u vrijeme smrti bio u velikim dugovima, a tužitelji su potraživali 35 milijuna dolara, nakon smrti financijska situacija se popravila. Sada Jackson estate zarađuje nekoliko stotina milijuna dolara godišnje, tako da i ne čudi što se svako toliko pojave oni koji se žele okoristiti Jacksonovom ostavštinom.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook