Dea Đurđević da uz povrede, koje su liječnici okarakterizirali kao ratne, ima i psihičku posljedicu PTSP.

Galerija


Voditeljica Dea Đurđević (27) doživjela je u veljači prošle godine u Beogradu stravičnu nesreću u kojoj je na nju naletio autobus i otkinuo joj ruku. 

Vezani članci Dea Đurđević (Foto: Instagram) Udaje se srpska voditeljica kojoj je autobus otkinuo ruku: Budući suprug ispunio joj baš sve želje Dea Đurđević (Foto: Screenshot Pink TV) Voditeljica kojoj je autobus otkinuo ruku iskreno o svemu što se događalo iza zatvorenih vrata bolničke sobe

Dea, koja se izborila za život, progovorila je o svemu što joj se događalo, kako se osjećala i kako trenutno izgleda njezina svakodnevica. 

“S desne strane duž cijelog tijela imala sam ogroman hematom i psihička posljedica je PTSP (posttraumatski stresni poremećaj), da budemo precizni. Naravno, mnogo je tu još bilo hematoma i nagnječenja, ali ovo su bile velike povrede. Doktori s VMA su ih okarakterizirali kao ratne”, ispričala je za srpski Telegraf. 

Voditeljica je otkrila što joj najteže pada nakon ovog užasnog iskustva. “Moram priznati da mi najteže pada to što se ne mogu sama okupati, obući i jesti. Ali kad je najteže, ja sam najjača i radim na tome da što skorije sama i to napravim”, rekla je Dea.

Objasnila je i koliko su joj nesreća i oporavak promijenili život. “Više se smijem i mnogo se manje živciram. Shvaćam da je većina nezgodnih situacija rješiva, tako da nema potrebe za bilo kakvim stresom. Mada, moj invaliditet je bitno promijenio moj život. Naime, dan počinjem lijekovima, trudim se da bol smanjim na minimum i naučila sam živjeti s njom”, ispričala je voditeljica. 

Dodala je kako redovito trenira. “Svaki dan imam terapije i vježbam, sada kod kuće online s fizioterapeutom Milanom iz mog Fizio tima, kako bih povrijeđene dijelove tijela dovela bar do približnog stanja kao prije prometne nesreće, naravno, to se najviše odnosi na ruku i pravilan hod”, istaknula je Dea koja se vratila svom voditeljskom poslu.  

Tijekom oporavka od nesreće  voditeljici je najveća podrška njezin zaručnik Mladen Mijatović (49).

Houdek objasnio da glazbenici nisu bogataši kako se vjeruje: "Ne spavam na novcu, živim na selu"