zbogom vlada

Oprostili se od legende u suzama: 'Otišao je jedan od najboljih'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Prijatelji, kolege i poštovatelji oprostili su se u utorak u Beogradu od glazbenika Vlade Divljana, jedne od legendi jugoslavenske i srpske pop-rock scene i vođe nekadašnje skupine Idoli.

Vladimir Vlada Divljan umro je 5. ožujka u 56. godini u Beču, a dvorana "Amerikana" Doma omladine Beograda bila je danas pretijesna za sve koji su se došli posljednji put oprostiti od glazbenika koji je svojom osebujnom lirikom i glazbom obilježio jednu epohu pop i rock glazbe na ovim prostorima.

Pogledaj i ovo Posljednji ispraćaj Žarka Lauševića U spomen na nezaboravnu ulogu Dirljiva simbolika krije se iza detalja kojim su kolege odali počast glumačkoj legendi Žarku Lauševiću, evo što su svi nosili na sprovodu

Vladu Divljana suzama i pjesmom ispratili su brojni glazbenici, glumci, nekadašnji suradnici s kojima je iza sebe ostavio na stotine pjesama koje će ga, kako je rečeno na komemoraciji, nadživjeti.

Regija shrvana gubitkom: 'Nadao sam se da će se izvući...'

Na pozornici je stajala velika Vladina slika, a uz obitelj, sinove Stevana i Pavla te suprugu Dinu, u prvim redovima bili su najbliži suradnici i prijatelji, čije su riječi i poruke otkrivale emocije s kojima je nastajala i Divljanova glazba i na kojima je građeno njihovo prijateljstvo i suradnja.

'To su bile najbolje godine naših života. Vrijeme kojeg nikada više neće biti. A u srcu tog vremena bio je Vlada sa svojim drugovima iz podruma u Knez Danilovoj', evocirao je uspomene Vladin prijatelj glumac Svetozar Cvetković i poručio: 'Život Vlade Divljana se nikada neće završiti. Vidimo se, Vladice'.

U dvorani i na balkonu bili su članovi nekadašnjih Idola te glazbenici poznatih beogradskih rock i pop skupina Dušan Kojić Koja, Momčilo Bajagić Bajaga, nekadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić, političar Čedomir Jovanović, pjesnik Ljubivoje Ršumović, te članovi sastava Ljetno kino iz Zagreba s kojima je Divljan nastupao.

Muzički urednik i voditelj Studija B Sloba Konjović podsjetio na sve faze stvaralaštva i glazbenu karijeru Vlade Divljana. 'Ovdje smo kako bismo proslavili ono što je Vlada ostavio Beogradu. To vrijedi i to će trajati', rekao je Konjović.

Pjesnik Ljubivoje Ršumović, koji je s Divljanom radio predstavu "Rock'n'roll za djecu" i seriju "Fazoni i Fore" izrazio je sućut svima ocijenivši da je 'otišao jedan od najboljih'. Zagrebački sastav Ljetno kino predvođen Maxom Juričićem izveo je pjesmu "Samo jednu ljubav imam", a njihov poziv publici da im se pridruži potaknuo je buru emocija i mnogima natjerao suze.

Divljanovi prijatelji su s Ljetnim kinom svirali i "Nebesku temu", a potom su se pridružili i drugi glazbenici izvodeći svojevrsni hommage Divljanu pjesmom "Odnesi me".

Koja iz Discipline kičme i Bajaga s publikom su otpjevali pjesmu "Rusija" koju je, kako je rečeno, 'Vlada najviše volio'.

'Nisam mogao ni zamisliti da ću je pjevati u ovakvoj prilici', rekao je drhtavim glasom Momčilo Bajagić Bajaga.

Uz obitelj, kolege i prijatelje danas su u posljednjem ispraćaju Vlade Divljana na Novom groblju u Beogradu nazočili brojni Beograđani.

Nekadašnji frontmen beogradske skupine Idoli i jedan od vodećih glazbenika jugoslovenskog novog vala godinama se borio s teškom bolešću, a umro je 5. ožujka u Beču. (Hina)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene